ASTAZI: Sesiune extraordinară a Parlamentului: Vom avea alegeri anticipate?

ASTAZI: Sesiune extraordinară a Parlamentului: Vom avea alegeri anticipate?
Reuniunea va începe la ora 13.00, cu un discurs al premierului Emil Boc, urmat de intervenţii ale parlamentarilor din toate grupurile politice. Nu este prevăzută o oră la care să se încheie această dezbatere şi nici să fie luată vreo decizie.

Oricum, sesiunea extraordinară va fi precedată, în cursul dimineţii, de şedinţa coaliţiei de guvernare, pe de o parte, iar pe de altă parte de şedinţa comună a conducerilor PSD, PNL şi PC, dar şi de reuniuni în grupurile parlamentare. În toate aceste şedinţe, combatanţii urmează să-şi stabilească propriile strategii, scrie Mediafax.

Soluţia cu care se va ieşi din "păruiala" din plen - aşa cum au anticipat a fi şedinţa veterani ai Parlamentului - nu se întrevede şi nu se ştie nici măcar dacă se va reuşi realizarea unui acord asupra deciziilor viitoare. Pentru că paleta este largă şi nici în cele două tabere - putere, opoziţie - nu există consens pentru o măsură.

Opoziţia, profitând de faptul că guvernarea este prima care trebuie să deconteze nemulţumirea societăţii, a lansat cereri care merg până la măsuri extreme, cum ar fi demisia tuturor parlamentarilor, care nu ar aduce, de altfel, decât alegeri parţiale, nu anticipate, care ar fi urmate obligatoriu de alegerile la termen. Demisia Guvernului Boc, învestirea unui Cabinet de tehnocraţi, alegeri parlamentare anticipate, demisia preşedintelui Băsescu sunt solicitările pe care pedalează USL. Unii dintre liderii opoziţiei au admis însă că, rezonabil la acest moment, ar putea fi îndeplinite primele două dintre cererile enumerate.

De cealaltă parte, PDL a împins orice acţiune până la momentul reunirii Parlamentului, susţinând, în frunte cu premierul Emil Boc, că Legislativul este forul îndreptăţit de dezbatere şi de decizie. Formaţiunea democrat-liberală a ieşit public cu un mesaj de unitate, prin scoaterea la bătaie pe de o parte a unor lideri ce până acum preferau să evite apariţiile media, iar pe de altă parte a unor personaje cunoscute mai degrabă prin criticile aduse activităţii propriului partid şi văzute ca "toleraţi" de conducerea PDL.

În ceea ce priveşte însă eventuale decizii pe care le-ar putea lua PDL, declaraţiile democrat-liberalilor merg de la a refuza orice măsură, până la a accepta diverse variante, care merg de la demisia Guvernului Boc până la alegerile anticipate.

Premierul Emil Boc a salutat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, convocarea sesiunii extraordinare a Parlamentului, el precizând că Legislativul va întoarce pe toate faţetele situaţia politică din România şi arătând că este de discutat dacă e mai bine să se declanşeze alegeri anticipate.

"În 2012 avem alegeri. Să avem încredere în ceea ce vor crede românii că e mai bine pentru România şi să le aşeptăm votul şi modul lor de exprimare în alegeri care, repet, în 2012 vor avea loc. Discutăm dacă e mai bine să se facă cu două luni mai repede decât ar fi programate dacă se declanşează mecanismul alegerilor anticipate, e de discutat", a spus Boc, citat de Mediafax.

El a spus că, luni, Parlamentul va întoarce pe toate faţetele situaţia politică din România şi a îndemnat la a rămâne responsabili şi raţionali în actualul context.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Copiii din sistemul de protecție socială din Botoșani au desfășurat activități cu specialiștii antidrog!

astăzi, 09:19
36

Marți, 2 iulie a.c., specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog, împreună cu reprezentanții Inspectoratu...

Ucraineanul care a ucis cinci oameni în Suceava a primit interdicția de a părăsi România și de a conduce tiruri!

astăzi, 08:15
295

Șoferul ucrainean care a fost implicat în accidentul mortal din dimineața zilei de luni, 1 iulie, de pe drumul european 85, din apropiere de Cumpărătura, a fost plasat sub control judiciar p...

(A) Comunicat de presă - ÎNCEPERE PROIECT "CONSTRUIRE SPĂLĂTORIE AUTO SELF SERVICE și ÎMPREJMUIRE“-cod SMIS:313860

astăzi, 08:10
114

Beneficiarul UNIVERSAL PREST PHONE S.R.L., cu sediul în Municipiul Botoșani, strada Marchian, nr 1, bloc G2, etaj P, ap. FN, județ Botoșani, urmează să implementeze proiectul "CONSTRUI...