Astăzi este Ziua Românilor de Pretutindeni. Știm că sunteți cititorii noștri, oriunde vă aflați, așa că Redacția noastră vă urează “La mulți ani!”

Astăzi este Ziua Românilor de Pretutindeni. Știm că sunteți cititorii noștri, oriunde vă aflați, așa că Redacția noastră vă urează “La mulți ani!”

Ziua de astăzi, 31 mai, este Ziua Românilor de Pretutindeni, ziua în care îi sărbătorim pe toți conaționalii care trăiesc în afara granițelor României. Ziua românilor de pretutindeni este marcată în ultima duminică a lunii mai, iar anul acesta, această dată a căzut pe data 31 mai.

Potrivit celor mai recente statistici, 9.700.000 de români se află în afara granițelor, dintre care peste 6,5 milioane de români au plecat numai în ultimii 20 de ani, iar motivele emigrării sunt corupția, calitatea slabă a clasei politice și sărăcia.

Practic, aproape jumătate din populația României se află în afara granițelor țării, după ce au plecat în căutarea unei vieți mai bune. Foarte puține sunt familiile din care să nu fi plecat măcar un singur membru în străinătate.

Românii din străinătate sunt astăzi de fapt “Bancomatul” României, numai anul trecut, potrivit datelor făcute publice de Banca Mondială trimițând peste 6,7 miliarde euro familiilor din România, o sumă care este echivalentă cu impozitul pe profit plătit de toate companiile din România pe parcursul a 4 luni.

Cum știm, potrivit datelor statistice, că toți botoșănenii plecați în străinătate sunt de fapt cititorii noștri, oriunde vă aflați, Redacția Stiri.Botoșani.ro vă urează un sincer “La mulți ani!”.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
750

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
70

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
295

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...