Asta seara sunteti asteptati la teatru!

Asta seara sunteti asteptati la teatru!
Sotul Akulinei. Asa se numeste premiera din acesta seara de la Teatrul Mihai Eminescu, piesa pusa in scena de regizorul georgian Andro Enukidze. Spectacolul incepe la ora 19.00.

Regizorul explica si de ce a ales sa puna in scena o piesa dupa o opera a scriitorului rus F.M Dostoievski.

"Am vrut sa arat ca ceea ce se intampla acum cu poporul rus nu are nimic in comun cu cultura ruseasca. Nu trebuie asociata cu modul in care se comporta ei acum", spune regizorul venit din Tbilisi, acolo unde in vara anului trecut sute de civili au murit nevinovati in urma atacurilor rusesti.

"M-au sunat foarte multi prieteni din Romania atunci, unii chiar de doua ori pe zi. Si pot spune cu mana pe inima ca foarte multi dintre ei erau din Botosani, din acesta institutie", a mai adaugat Andro Enukidze, incercand in acest mod sa explice de ce a revenit la Teatrul Mihai Eminescu.

S-a muncit extraordinar de mult, spun actorii distribuiti in acesta piesa.

"Cand altii stateau la un pahar de vin si savurau un carnacior, noi munceam. Insa nu ne plangem, pentru ca am muncit cu drag. Si alaturi de un regizor ca Andro munca ti se pare o distractie", a spus actorul Volinasi Costin.

Scenografia este asigurata de Victoria Bucun.

"Mi-a placut foarte mult sa lucrez cu Andro. Ma bucur enorm ca l-am cunoscut. Cand lucrez cu el, de fapt simt ca zbor", a spus entuziasmata binecunoscuta coregrafa de la Dansez pentru tine.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
284

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
48

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
415

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...