Asistenti sociali botosaneni "luati in deradere de Colegiul National al Asistentilor Sociali"!

Asistenti sociali botosaneni "luati in deradere de Colegiul National al Asistentilor Sociali"!
RADASANU: "Sunt dezamagit de modul in care aceasta comisie a tratat, verificat si promovat colegii din Directie. Este pentru prima oara cand se intampla asa ceva".

Mai multi asistenti sociali din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani, care indeplineau conditiile de urcare in treapta maxima de competenta profesionala, au fost respinsi de comisia de examinare.

Doi membri ai Colegiului National al Asistentilor Sociali din Romania au fost prezenti luni la Botosani, pentru a examina circa 60 de asistenti sociali. Cinci dintre acestia, care au o vechime de peste 10 ani in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, au fost respinsi. Conducerea institutiei sustine ca masura dispusa de comisie nu are temei legal, in conditiile in care asistentilor sociali li s-au evaluat dosarele de vechime in munca, in baza carora sunt indreptatiti sa primeasca sau nu un grad profesional mai mare, iar acestia indeplineau aceste conditii.

"Am avut prilejul neplacut de a constata ca cinci asistenti sociali au fost luati in deradere de Colegiul National al Asistentilor Sociali. S-a prezentat o comisie care, trecand peste lege, a respins un numar de cinci asistenti sociali, care sunt profesionisti. Ei au fost respinsi la verificarea dosarelor, dupa alte criterii decat cele inscrise in lege. Sunt dezamagit de modul in care aceasta comisie a tratat, verificat si promovat colegii din Directie. Este pentru prima oara cand se intampla asa ceva", a declarat Liviu Radasanu, directorul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.
 
Cei cinci asistenti sociali respinsi ar fi trebuit sa promoveze de pe treapta de asistent social practicant pe cea de specialist, respectiv de pe cea de specialisti pe cea de asistent social principal.

Asistentii sociali care au nu fost promovati pot contesta decizia celor doi membri ai comisiei de verificare direct la Colegiul National al Asistentilor Sociali din Romania.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
685

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
326

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
91

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...