Aşa se plimbă mărfurile de contrabandă prin România!

Romania, devenită de ani buni o imensă piaţă neagră, este brăzdată de la un capăt la celălalt de reţele de contrabandişti de tot felul. Cu bicicleta, cu barca, cu tot felul de camioane sau chiar în căruţe, traficanţii aduc pe plaiuri mioritice orice produs profitabil: ţigări, îmbrăcăminte, încălţăminte, bolizi de lux sau stupefiante.

Contrabanda care sufocă întreaga Românie a fost posibilă, au dovedit-o ultimele megarazii, şi la adăpostul uniformelor de vameşi şi de poliţişti de frontieră. Libertatea prezintă azi traseele şi modalităţile prin care traficanţii, organizaţi după reguli mafiote, trec peste graniţă mărfurile de contrabandă.

La granita cu Republica Moldova, scrie Libertatea, cele mai importante transporturi se fac prin intermediul TIR-urilor, în care marfa de contrabandă e ascunsă în spatele unui "zid" de ceapă, fructe sau cartofi. Traficanţii folosesc şi cisterne în care, în loc de combustibil, să zicem, sunt sute de baxuri de ţigări. Această metodă se numeşte "capac". Când e vorba ca ţigările de contrabandă să traverseze Prutul, traficanţii folosesc metoda "mal-mal". Baxurile sunt trecute de partea cealaltă a graniţei pe o sfoară de care sunt prinşi mai mulţi scripeţi.

Se aduc ţigări proaste de la moldoveni!

Dacă prin frontiera cu Ucraina sau prin cea cu Serbia intră ţigări de calitate medie (LM, Viceroy, Wincester, Monte Carlo), prin frontiera cu Republica Moldova traficanţii aduc doar ţigarete de calitate inferioară (Doina, MT, Plugaru). În schimb, pe la vecinii noştri bulgari ajung în România, dar doar pentru tranzit, în drum spre piaţa neagră din Germania şi Anglia, ţigări de calitate superioară. Prin portul Constanţa sunt aduse, din China, Jin Ling, Ronson, Marlboro sau Monte Carlo, relateaza Libertatea despre contrabanda de la punctele de frontiera cu Republica Moldova.



 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ISU Botoșani recrutează: 300 de locuri disponibile pentru tinerii care vor să devină pompieri!

astăzi, 15:10

300 de locuri sunt puse la dispoziția tinerilor  care își doresc să urmeze cursurile Școlii de Subofițeri Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” din Boldești....

O profesoară originară din Botoșani a plecat la Ceruri

astăzi, 14:35

Profesoara Aristina Darie, născută în Botoșani, care a activat mulți ani la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, a plecat la Ceruri pe 24 februarie. Aristina Darie a...

Sindicaliștii din asistența socială, nemulțumiți de Codul Administrativ depus în Parlament: „Sunt cel puțin 300 de parlamentari care habar nu au de legislație”!

astăzi, 14:20

Federația Națională Sindicală  Din asistență Socială Și Protecția Copilului  FNS  „Pro.Asist”, federaţie reprezentativă pentru sectorul de activitate ”Asist...