Aproape 4.000 de pachete de ţigări de contrabandă, descoperite de inspectorii vamali

În intervalul 6 - 8 aprilie 2012, inspectorii vamali din cadrul Birourilor Vamale de Frontieră Siret, Sculeni şi Stânca Costeşti, în colaborare cu lucrătorii vamali din cadrul Serviciului Vamal al Republicii Moldova şi poliţişti de frontieră, au descoperit 3 900 pachete de ţigări.

Autoritatea vamală română a reţinut în vederea confiscării ţigările şi un autoturism care avea confecţionate locaşuri special amenajate în scopul introducerii frauduloase în ţară a ţigărilor de contrabandă. Persoanele implicate au fost sancţionate cu amenzi contravenţionale în cuantum de 45 000 lei.

Inspectorii vamali din Biroul Vamal de Frontieră Siret au descoperit ascunse şi nedeclarate 2 334 pachete de ţigări de contrabandă asupra a două persoane ce veneau din Ucraina. O parte dintre acestea au fost găsite ascunse în saci de zahăr, iar cealaltă parte într-un autoturism care avea locaşuri special amenajate în acest scop.

Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Sculeni, în colaborare cu lucrătorii vamali din cadrul Serviciului Vamal al Republicii Moldova şi poliţiştii de frontieră au confiscat 1 333 pachete de ţigări, descoperite în diverse locuri (roata de rezervă, roţile de rulare, bagaje sau pe corpul unui cetăţean).

La Biroul Vamal de Frontieră Stânca Costeşti inspectorii vamali români în colaborare cu lucrătorii vamali din cadrul Serviciului Vamal al Republicii Moldova au descoperit   233 pachete de ţigări de contrabandă ascunse în bara din spate a unui autoturism.

Autoritatea vamală a reţinut în vederea confiscării ţigările şi autoturismul care avea modificări structurale în scopul introducerii frauduloase a ţigărilor de contrabandă. Persoanele implicate au fost sancţionat cu amenzi contravenţionale în cuantum de 45.000lei.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

”Românii au talent” 2024: Cine sunt botoșănenii care au ajuns în semifinala competiției!

Sâmbătă, 11 Mai 2024
431

Miruna Iustina Gireadă, Daniel Ciobbanu și Emanuel Barica sunt botoșănenii care au ajuns în sezonul 14 pe scena ”Românii au talent”, acestora adăugându-li-se și Nic...

Benzar, reacție dură după ce Comisia de Recurs i-a redus suspendarea lui Hakim. ”Trebuia să mă omoare? Poate sunt interese!”

Sâmbătă, 11 Mai 2024
156

Comisia de Recurs a redus pedeapsa de 6 etape primită inițial de Hakim Abdallah la doar două, informație dezvăluită de Fanatik. Atacantul l-a accidentat grav la cap pe Romario Benzar în Bo...

Botoșănean de 20 de ani scos în cătușe din mașină!

Sâmbătă, 11 Mai 2024
447

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Vlăsinești au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 20 de ani, din comuna Dângeni.Botoșăneanul e...