Aproape 300 de elevi depistati cu paduchi si raie!

Aproape 300 de elevi depistati cu paduchi si raie!
In urma triajului epidemiologic efectuat in scolile botosanene, odata cu inceperea noului an scolar, aproape 300 de elevi au fost depistati cu paduchi, raie si alte boli de piele. Cei mai multi copii, respectiv 245, au fost gasiti cu paduchi, iar 16 cu scabie.

Potrivit reprezentantilor Directiei de Sanatate Publica, cele mai multe cazuri de pediculoza au fost inregistrate la elevii din invatamantul general si liceal. La nivelul judetului Botosani invata peste 78.000 de elevi, iar trierea epidemiologica s-a realizat la aproape 50.000 de elevi.

De mentionat faptul ca la nivelul creselor nu au fost inregistrate cazuri de scabie sau pediculoza. Fata de anii anteriori, a existat mai multa preocupare din partea parintilor sa aiba grija de sanatatea copiilor. Drept urmare, copiii sunt mai ingrijiti, a declarat Stela Cretu, director medical in cadrul Directiei de Sanatate Publica Botosani.

Nu in toate unitatile de invatamant s-a facut insa acest triaj epidemiologic. Unii medici de familie au refuzat sa il faca, pe motiv ca nu sunt platiti.

Reprezentantii Asociatiei Medicilor de Familie sustin ca asistenta medicala scolara si cea comunitara trebuie asigurata de comunitatea locala.

Noi am trimis si un model de conventii de furnizare servicii de medicina care ar putea fi incheiate intre primarii si medicii de famili, insa nu exista deschidere din partea autoritatilor. In aceste conventii, se precizeaza cum se presteaza serviciul, iar contravaloarea serviciilor se vireaza in contul cabinetelor. Nu vor sa inteleaga ca, decat sa angajeze un medic, ies mai ieftin sa plateasca un serviciu, a spus Doru Culiceanu, vicepresedintele Asociatiei Medicilor de Familie din Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
1

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...

FC Botoșani - FC Voluntari 0-0! Ne-am jucat cu ocaziile, salvarea de la retrogradare se decide la Galați!

astăzi, 16:30
152

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, 0-0, după un meci în care echipa a avut ocazii imense.Meciul a început modest, iar prima fază periculoasă a avut loc în minutul 36. Atu...

Incendiu la o gospodărie din apropierea Mănăstirii cu un albastru unic în lume! (foto, video)

astăzi, 15:40
331

Incendiul a izbucnit în jurul orei 15:00, la o gospodărie din localitatea Voroneț. Pompierii suceveni intervin pentru localizarea și lichidarea incendiului.Momentan se manifestă la o cas...