APM Botoșani: „Petițiile formulate de persoanele fizice trebuie să cuprindă cel puțin numele și prenumele petiționarului. În caz contrar, se clasează”

APM Botoșani: „Petițiile formulate de persoanele fizice trebuie să cuprindă cel puțin numele și prenumele petiționarului. În caz contrar, se clasează”

O componentă importantă a activității Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Botoșani o reprezintă acordarea de sprijin și consultanță persoanelor fizice și juridice care se adresează instituției pentru rezolvarea diferitor probleme.

Eugen Mateciuc, director executiv al APM Botoșani a declarat, într-o conferință de presă, că în anul 2020 s-au primit 52 de solicitări de informații de interes public din partea persoanelor fizice (13 solicitări) și a persoanelor juridice (39 solicitări), la care s-au răspuns favorabil în termenul legal.

În perioada 1 ianuarie – 31 martie 2021 APM Botoșani a primit 20 de solicitări de informații din partea persoanelor fizice (5 solicitări) și a persoanelor juridice (15 solicitări), la care s-a răspuns favorabil în termenul legal.

„Domeniile de interes pentru care s-au solicitat informații au fost: deșeuri, reglementarea activităților economice, starea factorilor de mediu, biodiversitate, gestionarea substanțelor chimice”, a declarat Eugen Mateciuc.

Cât privește petițiile înregistrate anul trecut, Eugen Mateciuc a declarat că s-au înregistrat și soluționat un număr de 50 de petiții, dintre care doar 5 primite de la persoanele juridice.

„Dintre acestea, 37 de petiții au fost redirecționate către alte instituții abilitate în rezolvarea problemelor semnalate: Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Botoșani, Direcția de Sănătate Publică Botoșani, Poliția Locală și alte instituții, iar la alte 13 petiții s-a răspuns direct petentului”, a completat Eugen Mateciuc.

Directorul instituției precizează că principalele aspecte la care făceau referire petițiile au fost: disconfortul produs de depozitarea necorespunzătoare a deșeurilor în cadrul gospodăriilor individuale, desfășurarea unor activități economice, disconfort produs de zgomot, construire blocuri de locuințe, arderea deșeurilor etc.

În cursul acestui an, în perioada 1 ianuarie – 31 martie, s-au primit 19 petiții din partea persoanelor fizice și una din partea unei peroane juridice. Dintre acestea, 10 petiții au fost redirecționate către alte instituții, la 9 petiții s-a răspuns direct petentului, iar o petiție a fost clasată, fiind anonimă.

„Având în vedere că la Agenția pentru Protecția Mediului Botoșani se transmit și petiții anonime, facem următoarea precizare: petițiile formulate de către persoanele fizice trebuie să cuprindă cel puțin numele și prenumele petiționarului, precum și domiciliul acestuia. În caz contrar, petiția de clasează”, a conchis Eugen Mateciuc.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta