Anul trecut, peste un milion de oameni au trecut granița Uniunii Europene prin județul Botoșani

Anul trecut, peste un milion de oameni au trecut granița Uniunii Europene prin județul Botoșani

În anul 2019, prin punctele de trecere a frontierei de pe raza judeţului Botoşani, au fost înregistrate în total peste 1.101.000 treceri persoane şi 364.000 treceri de autoturisme.

Datele au fost făcute publice în raportul anual al Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră de la Botoșani care a explicat că anul 2019 a reprezentat o perioadă în care s-au depus eforturi deosebite pentru îndeplinirea atribuţiilor la toate nivelurile şi realizarea standardelor de calitate în domeniile ce revin Poliţiei de Frontieră: controlul frontierelor şi cooperarea poliţienească, combaterea infracţionalităţii transfrontaliere, evaziunii fiscale, asigurarea ordinii şi liniştii publice în zona de frontieră şi nu în ultimul rând combaterea faptelor de corupţie din rândul personalului propriu.

“La PTF Stânca au fost înregistrate peste 779.000 treceri de persoane şi peste 231.000 treceri de autoturisme, în creştere faţă de anul 2018. În schimb, prin PTF Rădăuţi Prut au fost înregistrate peste 322.000 treceri de persoane şi peste 133.000 treceri de autoturisme, în uşoară scădere faţă de anul 2018”, au anunțat polițiștii de frontieră de la Botoșani.

Acţiunile şi misiunile poliţiştilor de frontieră au vizat în principal combaterea infracţionalităţii transfrontaliere, fiind acţiuni organizate atât independent cât şi în cooperare cu celelalte structuri cu atribuţii în domeniu.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

astăzi, 21:20
254

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
178

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
123

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...