ANM anunță cum va fi vremea în regiunea Moldovei în perioada 15-28 aprilie!

Vestea bună pentru agricultură este că de săptămâna aceasta, mai exact de astăzi, 17 aprilie, sunt precipitații sub formă de ploi.

ANM anunță cum va fi vremea în regiunea Moldovei în perioada 15-28 aprilie!

   Foto: Ziarul Lumina

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat cum va fi vremea în perioada 15-28 aprilie la nivelul regiunilor țării.

ANM a actualizat prognoza pentru săptămânile rămase până la finalul lunii aprilie, iar agricultorii pot răsufla ușurați: sunt prevăzute și precipitații sub formă de ploi, atât de necesare culturilor care dau semne că suferă de secetă.

Cum va fi vremea în perioada 15-28 aprilie în Moldova

De miercuri, 17 aprilie, răcirea vremii va fi accentuată în partea nordică a regiunii, apoi se va resimți în toată zona, astfel încât media temperaturilor maxime va scădea la 12…13 grade, iar până la finalul primei săptămâni sunt prognozate valori de cel mult 13…15 grade.

În a doua săptămână de prognoză, tendința va fi de încălzire treptată, astfel încât spre finalul lunii se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime în jurul a 20 de grade.

Evoluția va fi asemănătoare și în cazul temperaturilor minime, care vor prezenta o medie de peste 12…13 grade în primele nopți, va scădea până la 2…3 grade în 20 aprilie, apoi va urma o creștere ușoară și treptată, până la valori de 6…8 grade la finalul intervalului.

Vor fi ploi în zilele de 17 și 18 aprilie, local însemnate cantitativ, iar perioade în care va ploua sunt probabile și după data de 21 aprilie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Programul casieriilor Nova Apaserv în vacanța de Paște!

astăzi, 15:52
14

În perioada 1 – 7 mai casieriile societății Nova Apaserv vor avea un program diferit. Astfel, de 1 Mai doar unele casierii vor fi deschise publicului.Este vorba despre cea de pe Bule...

(P) Ghid complet pentru achiziționarea unui nou aragaz

astăzi, 15:40
28

Cu ce îți petreci cel mai mult timp în bucătărie? Cu gătitul, desigur! Asta înseamnă că ai nevoie de cele mai bune aparate care să-ți ușureze munca și să facă din rețete...

Tineri din Dorohoi reținuți de polițiști, au lăsat un bărbat fără telefon în preajma sărbătorilor!

astăzi, 15:39
20

Luni, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele a doi tineri, din municipiul Dorohoi, bănuiți de comiterea infracțiunii de t...