Angajatul Directiei de Taxe si Impozite Botosani cercetat in stare de libertate!

Angajatul Directiei de Taxe si Impozite Botosani cercetat in stare de libertate!
Mita luata de angajatul Directiei de Taxe si Impozite a fost pretinsa pentru stergerea anumitor datorii ale unui om de afaceri, nu de la Taxe si Impozite, ci de la Directia de Finante, intrucat tatal lui Catalin Gabriel Vasilache lucreaza la Finante, si prin intermediul sau l-ar fi ajutat pe cel care a sesizat organele de ancheta, sa-i steaga anumite datorii la stat, contra unei sume considerabile de bani.


Catalin Gabriel Vasilache, in varsta de 27 de ani, care a fost retinut  de procurori miercuri seara pentru luare de mita, este cercetat in stare de libertate, fata de el a fost dispusa masura preventiva a obligarii de a nu parasi tara, fiind astfel inlocuita masura arestarii preventive.


“Suma de bani pentru care a fost prins in flagrant este de 600 lei, mai mult nu a avut cetateanul respectiv sa-i dea, Catalin Gabriel Vasilache solicitand mult mai mult, oricum  nu-i mai trebuia salariul pe acest an pentru ca era o suma consistenta de bani", a declarat procurorul Aurel Simion, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani.


Conducerea Directiei de Taxe si Impozite Botosani a precizat ieri pentru Stiri.Botosani ca retinerea angajatului lor, in mod sigur nu are legatura cu activitatea institutiei, punand totul pe seama unor reglari de conturi, mai ales ca si cel care a sesizat organele de ancheta, respectiv omul de afaceri este un fost coleg de-al lui Catalin Gabriel Vasilache.
 

“Sunt sigur ca, pentru ce este urmarit angajatul Directiei de Taxe si Impozite, nu are de-a face cu activitatea institutiei. Sa termine procurorul de analizat toate documentele care sunt, dar acel document, de certificat fiscal in baza caruia ar fi cerut mita, acolo nu era cazul sa se dea mita pentru ca era vorba de o societate care nu avea datorii, nu avea pentru ce sa dea mita. Eu zic ca nu e legat de activitatea institutiei, este alta reglare de conturi la mijloc. S-ar parea ca baiatul celalalt i-a fost coleg, patronul de la societate, poate fi o problema intre doi prieteni, Dumnezeu stie ce fac ei", a declarat Dumitru Neamtu, directorul adjunct al Directiei de Taxe si Impozite Botosani.


Purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani spune ca intr-adevar retinerea de miercuri seara a lui Catalin Gabriel Vasilache nu are legatura cu activitatea Directiei de Taxe si Impozite, dar nu este o reglare de conturi cum spun cei de la Taxe si Impozite, avand legatura tot cu o institutie a statului, cu cea a Directiei de Finante, mita fiind solicitata pentru stergerea unor datorii de la Finante, acolo unde este angajat tatal functionatului cercetat.


“Cei de la Taxe si Impozite sa-si vada de treaba lor. Aici au fost implicate organele speciale ale statului, sunt inregistrarile convorbirilor telefonice. Tatal lui Catalin Gabriel Vasilache lucreaza la Finante si obligatiile nu erau intr-adevar catre Taxe si Impozite, ci catre Directia de Finante, il invata taica-su cum sa lucreze in continuare, ca el se pregateste sa se pensioneze, il invata pe feciorul sau cum sa duca mai departe meseria de finantist", a adaugat procurorul Aurel Simion.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
255

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
314

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
709

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...