Angajații Locativa, protest pașnic în fața Primăriei Botoșani împotriva hotărârii de desființare. „Este doar o răzbunare politică!” (foto, video)

Acțiunea de pichetare a salariaților Locativa în fața Primăriei municipiului Botoșani nu a durat mai mult de 15 minute.

Angajații Locativa, protest pașnic în fața Primăriei Botoșani împotriva hotărârii de desființare. „Este doar o răzbunare politică!” (foto, video)

Marți după-amiază, angajații S.C. Locativa S.A. s-au înarmat cu pancarte pe care au scris ceea ce îi nemulțumește. Salariații au protestat împotriva hotărârii de desființare, adoptată în ședința ordinară a Consiliului Local din luna decembrie a anului 2023.

Atunci, edilul șef al municipiului Botoșani motiva decizia de dizolvare a societății pentru că ar avea pierderi financiare foarte mari. Cu toate acestea, fostul primar al Botoșaniului, Cătălin Flutur, spune că Locativa a ieșit pe profit în 2023.

„Cosmin Andrei, nu suntem doar niște cifre pe hârtie!”,Azi suntem noi desființați, mâine puteți fi voi!”,Cosmin Andrei, nu ne cunoști. De ce ne vrei răul?”,Cosmin Andrei, singurul primar care lasă oameni pe străzi...”. Acestea sunt printre puținele mesaje transmise de protestatari.

A fost prezent la acțiunea de pichetare și Cătălin Flutur, candidatul PNL în cursa pentru șefia Primăriei Botoșani.

Este un protest îndreptățit al celor pe care îi vedeți aici, salariații de la Locativa. Știți ce s-a întâmplat în postul Crăciunului când s-a anunțat dizolvarea Locativei, că domnul Cosmin Andrei își dorește dizolvarea Locativei. Am pus problema că ce se întâmplă cu acești oameni, cu familiile lor, de unde vor mai câștiga bani?”, a declarat Cătălin Flutur, directorul Locativa.

Fostul edil șef al Botoșaniului a făcut referire și la promisiunile pe care unii directori ai instituțiilor aflate în subordinea Primăriei Botoșani le-au făcut în decembrie anul trecut.

Atunci a fost o promisiune neonorată până acum, aceea că pentru toți se va găsi un loc de muncă, lucru care nu s-a întâmplat. Au mai sărit și niște ajutoare atunci, atât domnul Tanasă de la Urban Serv a spus că va oferi locuri de muncă, cât și domnul Rogojinschi oferea locuri de păpușari sau pentru ce o fi. Suntem în postul Paștelui și mai mult decât atât, domnul Cosmin Andrei vrea cu orice preț să desființeze Locativa. De fapt, este clar o problemă politică. Dumnealui are o problemă cu mine personal, nu cu acești oameni. Totul a fost inventat, Locativa a încheiat anul 2023 în profit și lunile din 2024 la fel, este în profit. Este doar o răzbunare politică”, a adăugat Cătălin Flutur.

Câțiva reprezentanți ai salariaților Locativa au urcat în biroul primarului Cosmin Andrei pentru negocieri, însă la scurt timp au făcut cale întoarsă.

Negocierile au decurs bine, doar că am un model de cerere pe care trebuie să o completez. Dacă nu, suntem predispuși la o amendă, pentru că trebuie anunțat cu trei zile înainte. Merg la sediu, fac cererea și mă voi întoarce pentru a o depune”, a declarat Florina Antoche, liderul Sindicatului Salariaților Locativa.

Salariații se vor întoarce înapoi în fața Primăriei de joi. Până atunci vor protesta în fața sediului lor.

Până atunci, vom picheta în fața sediului nostru unde avem voie, în incinta Locativei și de joi ne vom întoarce în fața Primăriei până vom avea un răspuns în legătură cu ce am cerut”, a mai spus Florina Antoche.

Cătălin Flutur spune că ieri a venit o decizie a Registrului Comerțului ce privește dizolvarea Locativei.

Săptămâna trecută a fost în mod special la București pentru a vorbi la Oficiul Național al Registrului Comerțului, pentru că noi aveam un termen de la ei până pe 19 aprilie. Noi suntem abia în 16. Vă spun că a făcut trafic de influență acolo, a fost un abuz. În momentul în care s-a prezentat acolo, cei de la Registrul Comerțului de la Botoșani au fost obligați să dea o decizie pe care ne-au dat-o ieri și privește dizolvarea Locativei”, a completat Cătălin Flutur.

Oamenii vor continua să protesteze până când edilul șef al municipiului Botoșani va găsi o soluție pentru fiecare angajat în parte al societății, ori va renunța la hotărârea de dizolvare.

„Noi suntem în proces, am avut primul termen. Pe data de 24 va fi hotărârea Tribunalului Botoșani și vom vedea ce vom primi pe 24 aprilie. Indiferent ce spune Tribunalul cineva tot va fi supărat și atunci vom ajunge la Curtea de Apel Suceava”, a mai spus Cătălin Flutur.

Ședința de Consiliul Local din luna decembrie a anului 2023 a fost una tensionată. Atunci, cei aproximativ 44 de angajați ai societăți au întocmit și semnat un memoriu care a fost înaintat și Direcției Naționale de Anticorupție (DNA) din Suceava, Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, președintele Consiliului Județean și al PSD, Consiliului Local, Prefecturii, Ministerului Muncii, Comisiei de Dialog Social și Avocatului Poporului.

Proiectul de Hotărâre a trecut astfel cu o majoritate de 12 voturi pentru, 9 împotrivă și o abținere.







 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

astăzi, 10:17
407

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
3812

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1284

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...