Andrei Alexandru şi Ioan Domonco, fluieraţi din cauza discursului lung şi plictisitor

Discursul social-democraţilor Andrei Alexandru şi Ioan Domoncu de la Dorohoi, candidaţi la preşedinţia PSD, au fost sancţionate cu fluierături din sală din cauza lungimii şi platitudinii lor, informeaza Realitatea.Net.

Andrei Alexandru şi-a început discursul cu o prezentare a CV-ului său şi a experienţei acumulate alături de oameni ca Ion Iliescu sau Nicolae Văcăroiu şi a stârnit reacţii vesele când a spus că programul său este întoarcerea PSD la statutul pe care îl avea în perioada 1997-2000.

Deşi a avut o alocuţiune pedantă şi marcată de bâlbe, adresându-i-se lui Adrian Năstase cu "Ilie Năstase" el a reuşit să smulgă câteva aplauze când a cerut ca Ion Iliescu să fie şeful PSD pentru un an pentru a aduce partidul pe linia de plutire.

Totuşi, după aproximativ 15 minute, delegaţii prezenţi în sală şi-au pierdut răbdarea şi, văzând că audienţa dă semne de nerăbdare, preşedintele Mircea Geoană i-a cerut lui Andrei Alexandru şi-şi limiteze intervenţia.

"Încă 30 de secunde", a cerut Alexandru, în fluierăturile colegilor, unul dintre cei din sală îndemnându-l pe acesta "Fă o sinteză!".

A fost nevoie de câteva intervenţii ale lui Mircea Geoană şi reacţii negative din partea colegilor ca Alexandru să părăsească microfonul în favoarea unui alt candidat.

Deşi Geoană a făcut apel la candidaţii la preşedinţia PSD să nu depăşească 15 minute în expunerile lor, precizând că el se va limita la acest timp, pentru a nu pierde atenţia colegilor, următorul candidat care a luat cuvântul, Ioan Domoncu a abuzat şi el de răbdarea delegaţilor.

Candidatul din Dorohoi, care s-a prezentat drept psiholog şi unul dintre oamenii care face muncă de teren în partid, a fost întrerupt de Geoană, după mai mult de 15 minute de discurs, şi , când acesta a mai cerut cinci minute pentru a le vorbi colegilor, reacţia sălii a fost negativă.

Domoncu a părăsit tribuna aproape fără voce, nu înainte de a le spune colegilor că faptul că el candidează este un semn de democraţie în partid, şi nu ar trebui sancţionat pentru acest lucru.

 De altfel, Domoncu l-a atacat pe preşedintele PSD Mircea Geoană, arătând că dacă se sugerează că o candidatură a unui simplu membru de partid afectează imaginea formaţiunii, el nu a spus niciodată că liderul PSD a afectat imaginea partidului când s-a dus să se relaxeze la Sorin Ovidiu Vântu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Atenție dacă plecați la drum! Județul Botoșani este sub Cod Galben în această dimineață

astăzi, 07:02
6

Din această cauză, pe drumurile din judeţ se va reduce vizibilitatea sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.Pentru evitarea producerii unor evenimente rutiere, adresăm conducătorilor auto r...

Calendar ortodox: Îl cinstim astăzi pe Sfântul Ier. Porfirie, Episcopul Gazei

astăzi, 06:58
13

Sfântul Porfirie (†420) era din Tesalonic şi a fost crescut de părinţii săi în dreapta credinţă şi în viaţa cea după Evanghelie. Pe când avea 25 de ani, şi-a l...

FCSB - FC Botoșani 3-2. Aproape de o surpriză pe Arena Națională

Duminică, 25 Februarie 2024
216

Gazdele au început bine meciul, iar Florinel Coman a deschis scorul devreme, în minutul 6, din pasa lui Adrian Șut. În minutul 18, FCSB rămânea în 10, după ce Nana Ant...