Ancheta la Spitalul de Psihiatrie, dupa ce un pacient s-a sinucis

Ancheta la Spitalul de Psihiatrie, dupa ce un pacient s-a sinucis

 Ecaterina Chihaia, director medical al Spitalului de Psihiatrie  

Barbatul care s-a aruncat de pe acoperisul unei cladiri a Spitalului de Psihiatrie suferea de epilepsie si tulburare organica de personalitate, aflandu-se de mai multi ani in evidentele medicilor, internandu-se de cateva ori in spital.

Ultima data acesta s-a internat la Spitalul de Psihiatrie in urma cu doua zile, si din cauza comportamentului fusese izolat.

"Barbatul era in evidentele noastre de mai multi ani, cu epilepsie si cu o tulburare organica de personalitate. Imediat dupa ora 15.00, printr-un accident pe care inca nu l-am identificat, acesta a murit.  El era internat de doua zile in spital, nu a prezentat mai mult de una, doua internari anual. Epilepsia este o boala care da un anume comportament, putea sa fie o criza. Ancheta este in derulare, mai mult de atat nu va putem spune. Nu era o persoana care consuma droguri, este vorba de un om bolnav de epilepsie", a declarat Ecaterina Chihaia, director adjunct al Spitalului de Psihiatrie.



Medicii de pe Ambulanta, sositi la fata locului, nu au putut decat sa constate decesul barbatului, acesta murind pe loc.

"Am ajuns la locul accidentului si am gasit o persoana decedata, cazuta de la aproximativ 10-12 metri, prezentand leziuni incompatibile cu viata", a declarat Bogdan Ursu, medic SJA.

Anchetatorii au concluzionat ca barbatul s-a sinucis, acesta aruncandu-se de pe acoperisul cladirii in care era internat. Acesta a ajuns pe acoperis dupa ce a fortat grilajul de la intrarea in pod si a rupt cateva placi de tigla.

"Nu avem suspiciuni cu privire la comiterea vreunei fapte de natura penala, este suicid. In cauza s-a dispus efectuarea necropsiei in vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor decesului", a declarat inspector pr. Daniela Darea, purtator de cuvant IPJ Botosani.



Conducerea Spitalului de Psihiatrie a declansat o ancheta, pentru a stabili cum a fost posibil un astfel de eveniment, in conditiile in care salonul unde era internat barbatul era supravegheat in permanenta.

"Barbatul era legat de pat, a reusit sa isi dezlege legaturile, s-a strecurat printre cadrele medicale si a ajuns in pod, pentru ca era foarte aproape de salonul unde era internat. Am declansat o ancheta interna, iar daca se va constata ca anumite persoane se fac vinovate de producerea acestui nefericit eveniment, vom lua masurile care se impun", a declarat Gabriel Oprisanu, managerul Spitalului de Psihiatrie.

Managerul Spitalului de Psihiatrie tocmai s-a intors de la Bucuresti, unde a depus la Ministerul Sanatatii o documentatie in vederea obtinerii unei finantari pentru instalarea unui sistem de spuraveghere video in spital. 




 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
212

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
38

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
315

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...