Anchetă într-o comună din Botoșani după moartea în condiții suspecte a unui copil de 7 ani!

Băiatul a mers cu părinții la o stână și ar fi stat într-o încăpere în care tatăl a folosit o soluție toxică pentru deparazitare.

Anchetă într-o comună din Botoșani după moartea în condiții suspecte a unui copil de 7 ani!

Odată ajuns acasă, după câteva ore, copilul a avut o serie de convulsii și a murit. Polițiștii au deschis un dosar penal in rem, pentru ucidere din culpă, și așteaptă rezultatele necropsiei.

Întâmplarea a avut loc în comuna Prăjeni, zilele trecute. Băiatul de șapte ani a mers cu familia la stână, unde tatăl său a spălat turma de animale cu o soluție de deparazitare, toxică pentru om. Copilul ar fi petrecut mai mult timp în spațiul în care substanța s-ar fi scurs pe podea, însă nu i-ar fi fost rău imediat - au declarat părinții asistentului social din comună. Starea băiețelului s-ar fi degradat brusc acasă, în cursul nopții.

„Copilul ar fi stat o perioadă în mirosul respectiv, dar tatăl declara că era bine. Au mâncat toți, dar pe la 3 dimineața i s-ar fi facut rău copilului”, declară Gabriela Ciobanu, asistent social.

Un echipaj de ambulanță cu asistent și altul de la SMURD, cu medic, au încercat să îl salveze pe copil, însă în zadar.

Ramona Guraliuc, medic-șef UPU-SMURD Botoșani: „S-au efectuat manevre de resuscitare cu intubație oro-traheală, masaj cardiac extern. După aproximativ 50 de minute s-a declarat decesul. Suspiciunea a fost de intoxicație cu insecticid, având în vedere contextul familial, tatăl a declarat că a folosit acea substanță pentru oi”.

Primele rezultate de la medicină legală arată că băiatul a murit în urma unui stop cardio-respirator, survenit pe fondul unei inflamații a plămânilor.

„Părinții spun că ar fi avut și o pneumonie foarte gravă, o formă ascunsă. Pe certificatul constatator nu este specificat cu exactitate acea substanță activă. O cauză ar fi și acea pneumonie care s-ar fi manifestat foarte brusc”, precizează Gheorghiță Iftodi, primarul comunei Prăjeni.

Abia analizele toxicologice de la medicină legală vor lămuri dacă băiatul a murit sau nu din cauza acelei subtanțe toxice. Rezultatele vor fi gata, însă, abia peste o lună.

Sursa: stirileprotv.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Examenul național de definitivat la Botoșani: Peste 100 de candidați înscriși, unde are loc examenul!

astăzi, 11:14
9

La nivelul județului Botoșani, proba scrisă din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ, sesiunea 2024, se va desfășura miercuri, 24 iulie 2024, î...

Experiența unui tânăr agronom din Botoșani în Noua Zeelandă: ”Am învățat cum să lucrez cu sisteme de irigații, utilaje și softuri noi!”

astăzi, 10:50
35

Ștefan Emanuel Covaliu, un tânăr 24 de ani din Dorohoi, masterand al Facultății de Agricultură USV Iași, a ajuns în Noua Zeelandă la o multinațională care se clasează în to...

„Taxa pe lux” în România. ANAF anunță cum vor fi impozitate casele şi maşinile!

astăzi, 10:19
144

„Taxa pe lux” a intrat în vigoare şi casele/apartamentele mai scumpe de 500.000 de euro trebuie declarate la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) până la fina...