Anchetă într-o comună din Botoșani după moartea în condiții suspecte a unui copil de 7 ani!

Băiatul a mers cu părinții la o stână și ar fi stat într-o încăpere în care tatăl a folosit o soluție toxică pentru deparazitare.

Odată ajuns acasă, după câteva ore, copilul a avut o serie de convulsii și a murit. Polițiștii au deschis un dosar penal in rem, pentru ucidere din culpă, și așteaptă rezultatele necropsiei.

Întâmplarea a avut loc în comuna Prăjeni, zilele trecute. Băiatul de șapte ani a mers cu familia la stână, unde tatăl său a spălat turma de animale cu o soluție de deparazitare, toxică pentru om. Copilul ar fi petrecut mai mult timp în spațiul în care substanța s-ar fi scurs pe podea, însă nu i-ar fi fost rău imediat - au declarat părinții asistentului social din comună. Starea băiețelului s-ar fi degradat brusc acasă, în cursul nopții.

„Copilul ar fi stat o perioadă în mirosul respectiv, dar tatăl declara că era bine. Au mâncat toți, dar pe la 3 dimineața i s-ar fi facut rău copilului”, declară Gabriela Ciobanu, asistent social.

Un echipaj de ambulanță cu asistent și altul de la SMURD, cu medic, au încercat să îl salveze pe copil, însă în zadar.

Ramona Guraliuc, medic-șef UPU-SMURD Botoșani: „S-au efectuat manevre de resuscitare cu intubație oro-traheală, masaj cardiac extern. După aproximativ 50 de minute s-a declarat decesul. Suspiciunea a fost de intoxicație cu insecticid, având în vedere contextul familial, tatăl a declarat că a folosit acea substanță pentru oi”.

Primele rezultate de la medicină legală arată că băiatul a murit în urma unui stop cardio-respirator, survenit pe fondul unei inflamații a plămânilor.

„Părinții spun că ar fi avut și o pneumonie foarte gravă, o formă ascunsă. Pe certificatul constatator nu este specificat cu exactitate acea substanță activă. O cauză ar fi și acea pneumonie care s-ar fi manifestat foarte brusc”, precizează Gheorghiță Iftodi, primarul comunei Prăjeni.

Abia analizele toxicologice de la medicină legală vor lămuri dacă băiatul a murit sau nu din cauza acelei subtanțe toxice. Rezultatele vor fi gata, însă, abia peste o lună.

Sursa: stirileprotv.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu“ Botoșani organizează concurs de creație literară! (foto)

Friday, 27 September 2024

Lucrările pot fi trimise pe adresa de e-mail: lecturabjme@gmail.com sau pot fi depuse la Sala de Lectură a Bibiotecii, sediul central din Calea Națională, nr. 64. Termenul limită de predare es...

Elevii unei școli din Botoșani învață despre leadership și educație financiară la Târgul anotimpurilor! (foto)

Friday, 27 September 2024

"It takes a village to raise a child" spune un proverb și asta au reușit educatorii, învățătorii și profesorii Școlii Gimnaziale „Sfânta Maria” din Botoșani: ...

Eveniment de excepție marca BIZZ CLUB Botoșani (foto)

Friday, 27 September 2024

Pe 25 septembrie 2024, Hotelul Rapsodia din Botoșani a fost gazda workshop-ului „Vânzări cu IMPACT: Convinge Creierul Instinctual să spună DA”, susținut de Răzvan Curcubătă, ...