Ample acţiuni anunţate de poliţiştii botoşăneni în tot judeţul!

Toate structurile operative ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani vor adopta, în această perioadă, măsuri specifice pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, mai ales în zonele cu o fluenţă mare de public, a anunţat cms. şef Viorel Şerbăniul, şeful poliţiei botoşănene.

Ample acţiuni anunţate de poliţiştii botoşăneni în tot judeţul!

De asemenea, vor fi organizate acţiuni pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor cu violenţă, a evaziunii fiscale şi a altor fapte care aduc prejudicii patrimoniului public şi privat, precum şi pentru prevenirea şi combaterea fenomenului contravenţional şi infracţional din domeniul silvic.

Acţiunile desfăşurate de poliţişti în această perioadă au ca scop creșterea gradului de siguranță a cetățenilor şi consolidarea parteneriatului cu societatea civilă prin acţiuni preventive şi de comunicare publică;  creșterea vizibilității și implicit a autorității Poliţiei Române; prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, de natură contravențională şi penală; prevenirea tulburării ordinii publice pe timpul adunărilor publice, prin prezența activă în zonele aglomerate, inclusiv în zona lăcașurilor de cult în scopul descurajării comiterii de fapte antisociale, precum şi asigurarea desfășurării unui trafic normal pe drumurile publice și adoptarea unor măsuri suplimentare, specifice sezonului rece pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere.

“Vom acţiona pentru prevenirea şi combaterea tăierii, transportului şi comercializării ilegale a pomilor de Crăciun. Pe linie rutieră am luat toate măsurile ca patrulele de poliţie rutieră să fie prezente pe raza întregului judeţ, vor încerca să prevină accidentele rutiere şi totodată să monitorizeze starea drumurilor în ceea ce priveşte ceaţa, poleiul, ninsoarea, viscolul pentru a putea interveni cu cei de la drumuri să luăm măsuri înainte de a se înregistrat evenimente. În ceea ce priveşte ordinea publică avem stabiliţi lucrători de poliţie care vor interveni la evenimente în orice comună din judeţ, am luat toate măsurile să nu rămână descoperite zone. Avem în atenţie zonele aglomerate, unde se înregistrează blocaje ale circulaţiei, tronsoanele de drum unde înregistrăm frecvent accidente rutiere. Vom interveni cu promptitudine la orice eveniment semnalat”, a precizat subcomisarul Cătălin Ilaş, adjunct al şefului IPJ Botoşani.

Poliţiştii vor desfăşura în această perioadă acţiuni şi în cadrul Planului Foc de Artificii  pentru a fi prevenite incidentele nedorite produse pe fondul utilizării materialelor pirotehnice, după cum susţinte comisarul şef Dumitru Aioanei, adjunct al inspectorului şef al IPJ Botoşani.

Pentru depistarea celor care vând astfel de materiale vor fi folosiţi inclusiv poliţiştii de la posturile comunale, poliţiştii de la Ordine Publică, Investigaţii criminale, dar şi cei de la Serviciul de Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase.

Totodată, va fi pus în aplicare Planul de intervenţie pentru prevenirea deceselor prin hipotermie a persoanelor fără adăpost şi a celor din spaţii neîncălzite

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta