Amenzi împărţite de poliţiştii botoşăneni după o razie de amploare! Un șofer a rămas fără mașină!

Peste 20 de poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică şi secţiilor de poliţie rurală ale Inspectoratului Judeţean de Poliţie au desfăşurat vineri o acţiune pe linia verificării legalităţii transportului de material lemnos, impunerea normelor rutiere, prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite de comerţ şi cu produse accizabile şi înregistrarea şi identificarea cailor.

Amenzi împărţite de poliţiştii botoşăneni după o razie de amploare! Un șofer a rămas fără mașină!

 arhiva  FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, la acţiune, care s-a desfăşurat în intervalul orar 05.00 – 14.00, au participat şi lucrători ai Direcţiei Silvice Botoşani şi Direcţiei Sanitar-Veterinare Botoşani.

Echipele integrate s-au deplasat pe raza localităţilor Truşeşti, Gorbăneşti, Blândeşti şi Unţeni, acţionând îndeosebi în zona pieţelor. Poliţiştii au legitimat peste 50 de persoane şi au controlat în trafic 30 de vehicule. 15 persoane au fost atenţionate cu privire la comportamentul adoptat în locuri publice. Au fost de asemenea verificaţi 32 de agenţi economici.

Cu prilejul acţiunii au fost dispuse 20 de sancţiuni contravenţionale, între care 16 cu amenzi însumând 22.590 lei (trei la Legea 171/2010 privind regimul silvic, zece la Legea 12/1990 privind acte de comerţ, o sancţiune la H.G.984/2005 privind normele sanitar-veterinare şi şase la regimul circulaţiei rutiere). Au fost de asemenea aplicate patru sancţiuni cu avertisment şi au fost confiscate 420 ţigarete, 3,42 mc material lemnos în valoare de peste 1700 lei, o autoutilitară şi în numerar suma de 400 de lei.

De exemplu, un bărbat de 65 de ani din comuna Gorbăneşti a fost depistat în trafic în timp ce transporta cu o autoutilitară cantitatea de 1,8 mc lemn de foc, fără a deţine aviz de însoţire conform normelor silvice. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr.171/2010, materialul lemnos a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Botoşani, iar autoutilitara a fost indisponibilizată la sediul I.P.J. Botoşani.

În urma controlului efectuat în Piaţa Truşeşti a fost identificat un sucevean, M.D., care comercializa cantitatea de 1.12 mc material lemnos cherestea răşinoase în valoare de 750 lei. Bărbatul a fost sancţionat conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Truşeşti.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lucian Trufin, candidat PSD la Consiliul Județean: „Voi continua programul de modernizare a drumurilor județene realizat de Doina Federovici”

astăzi, 10:56
1

Dezvoltarea infrastructurii rutiere județene a cunoscut un ritm fără precedent în mandatul de președinte al Consiliului Județean deținut de Doina Federovici. O treime din totalul drumurilo...

Cum a ajuns să fie ținut un spital nou-nouț din Botoșani cu lacătul pe ușă patru ani. A costat peste trei milioane de euro!

astăzi, 10:24
100

Spitalul de boli paliative din Botoșani, singura unitate spitalicească ridicată de la zero în ultimele trei decenii în județ, pentru care s-au plătit 3.2 milioane de euro, zace î...

Sirop de tuse pentru copii retras din farmacii! Toxina periculoasă pe care o conține!

astăzi, 09:30
147

Retragerea urmează unui raport al autorităţii de reglementare din Nigeria, de miercuri, care a detectat pentru prima dată toxina într-un lot de sirop pentru copii Benylin.Autoritatea de ...