Amenzi, confiscari si un dosar penal in urma controalelor la magazinele de vise!

Amenzi, confiscari si un dosar penal in urma controalelor la magazinele de vise!
Echipele mixte de control, formate din reprezentanti ai mai multor institutii publice, constituite prin dispozitie a prefectului Cristian Roman, au aplicat deja sanctiuni in urma controalelor efectuate la magazinele care comercializeaza etnobotanice.

In perioada februarie-martie, in urma punerii in aplicare a planului judetean de actiune intocmit pe aceasta linie, s-au efectuat controale la magazinele de profil, fiind controlate 4 magazine si aplicate 3 sanctiuni contraventionale in valoare de 21.500 de lei, iar la magazinul din municipiul Dorohoi s-a dispus incetarea activitatii, ca urmare a nergulilor constatate.


Totodata, au fost confiscate 120 de plicuri continand produse etnobotanice, fiind intocmit si un dosar penal cu un numar de trei persoane cercetate ca urmare a actiunilor de control realizate.

Din echipele de control au facut parte reprezentanti ai Inspectoratului de Politie Judetean, Directiei de Sanatate Publice, Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate, Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului, Inspectoratului Scolar Judetean, Directiei Generale a Finantelor Publice, Garzii Financiare, DSVSA, Directiei pentru Agricultura si Inspectoratului de Jandarmi Judetean, sub directa coordonare a Institutiei Prefectului.

Monitorizarea activitatilor desfasurate de magazinele de vise va continua, inclusiv a celor care si-au declarat inchisa activitatea.

Totodata, vor continua si activitatile de prevenire, informare si comunicare in randul elevilor si comunitatilor locale, in scopul descurajarii consumului unor astfel de produse.

Prefectul Cristian Roman a cerut sefului Politiei sa intensifice controalele si in mediul rural, pentru ca si aici sunt consumatori de etnobotanice.

“Nu ar trebuie sa mai fie o problema in zona asta, de comercializare la raft a acestor substante, pentru ca acestea n-ar trebui sa mai existe. Dar trebuie sa colaboram cu directorii de scoli si Inspectoratul Scolar pentru a obtine informatiile. Se stiu acuma, ei intre ei, elevii. Rugamintea mea este sa ne concentram mai mult pe zonele aglomerate, unde este predispozitie pentru consumul de etnobotanice, pe la discoteci, de exemplu. Si in rural, am avut neplacuta surpriza sa constatam, dupa control, se consuma etnobotanice", a precizat prefectul Cristian Roman.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
410

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
142

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
412

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...