Alimente care te fac sa mirosi urat
Stiri Botosani Friday, 28 February 2014 ActualitateIn unele cazuri iti miroase urat respiratia, in altele transpiratia si secretiile capata iz extrem de neplacut.
Alimentele care contin sulf sunt primele in aceasta categorie, pentru ca in cursul procesului de metabolizare rezulta substante cu miros intens.
Nu doar ceapa si usturoiul
In categoria alimentelor bogate in sulf (toate foarte sanatoase si utile organismului) se afla usturoiul, conopida, broccoli, varza si sparanghelul. Partea buna este ca aceste mirosuri indeparteaza tantarii si capusele.
Toate alimentele care contin sulf vin la pachet si cu o serie de antioxidanti pretiosi care combat si previn cancerul si care organismul uman sa scape de toxine, scrie ziare.com, citand Shine.
Ce poti face pentru a preintampina aceasta problema? Fierberea legumelor la aburi elimina mirosul. Combinarea acestora cu anumite condimente face ca "aromele" neplacute sa dispara. Coriandrul, curcuma si chimenul lasa in urma un miros proaspat, chiar daca este vorba despre varza, usturori si sparanghel.
Bogata in sulf este si ceapa, dar aceasta se remarca printr-o aroma foarte persistenta, care se tramsite respiratiei, dar si secretiilor biologice. Vina este a uleiul picant din ceapa, care trece in sange si este eliminat prin respiratie si transpiratie.
Ceapa devine mai putin periculoasa din acest punct de vedere daca este folosita cruda in salata in care adauga ulei si otet. Aroma este mult atenuata. O alta solutie este sa freci ceapa tocata cu sare si apoi sa o storci pentru a indeparta sucul. Se pierd insa o mare parte din beneficiile acesteia.
Cum eviti gazele intestinale
Fibrele alimentare fac parte dintr-o dieta sanatoasa si trebuie incluse in alimentatie. Dar alimentele bogate in fibre determina acumularea de gaze intestinale, de la hidrogen, dioxid de carbon pana la metan, toate neplacut "parfumate".
Solutia este sa previi aceste acumulari consumand sufiecienta apa. Apa intra in fibre si nu mai lasa loc gazelor. Scapi si de mirosuri, scapi si de balonare.
Cafeaua este partenerul de dimineata. Stimuleaza sistemul nervos central si te pune in miscare. Insa este insa foarte acida, fapt care determina uscaciunea gurii. Lipsita de saliva, cavitatea bucala devine un mediu favorabil bacteriilor, vinovate de respiratia urat mirositoare.
Cum rezolvi problema? Bea apa dupa cafea, intotdeauna, sau inlocuieste cafeaua cu ceai negru.
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Zeci de unități administrativ-teritoriale verificate de Garda de Mediu Botoșani, unele au primit avertisment!
Thursday, 14 November 2024
Statul recunoaşte dreptul fiecărei persoane fizice la un mediu sănătos, accesul liber pentru recreere în spaţiile verzi proprietate publică, dreptul de a contribui la amenajarea spaţiilor...
Transportator de lemne sucevean, prins la Botoșani cu actele în neregulă, s-a ales cu marfa confiscată!
Thursday, 14 November 2024
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că datele înscrise în documentele de însoțire a materialului lemnos nu corespundeau cu cele faptice, cantitatea îns...
Expoziție de pictură și grafică la Galerile de Artă din Botoșani, cu un invitat special!
Thursday, 14 November 2024
Muzeul Județean Botoșani găzduiește, în perioada 17-29 noiembrie 2024, în spațiul Colecției de Artă (Piața Revoluției, nr. 12), expoziția „Salonul de toamnă”. Vor...