Alexia, fata cu mâinile amputate în urma accidentului de la Pașcani, a început să meargă

Alexia, fata care aproape și-a pierdut brațele în accidentul de la Pașcani, a început să meargă. Adolescenta, în vârstă de 15 ani, a ieșit pe holurile spitalului din Iași, alături de medicul care i-a dat a doua șansă la viață și de asistente.

După accidentul din 17 decembrie, fata a fost operată timp de 20 de ore de medicul numit îngerul copiilor, iar după doar două zile a reușit, în mod miraculos, să își mişte degetele. A fost un lanţ al binelui care a dus aici: fratele copilei i-a găsit mâinile pe câmp după accident, apoi medicii au făcut imposibilul pentru a o salva. Dacă totul merge bine, Alexia va fi externată săptămâna viitoare, scrie bzi.ro.

Medicul care a operat-o a mărturisit că adevăratul miracol este că fata a ajuns vie la spital după ce ambele braţe i-au fost smulse în urma impactului.

Povestea Alexiei este povestea binelui care învinge. Copila cu bucle de aur a ajuns din mijlocul unei tragedii eroina unui basm în care minunile sunt posibile.

Dr. Sidonia Susanu, coordonatorul Secţiei de Chirurgie Plastică de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi, a relatat într-un interviu ce înseamnă o intervenţie chirurgicală de o asemenea amploare precum cea făcută în cazul Alexiei Tudose.

„Nu am luat niciodată în calcul ca nu se va putea. (…) Miracolul este că a ajuns vie. Astfel de leziuni au un potenţial letal mare la locul accidentului”, a explicat ea, după operația complexă care a durat aproape o zi.

„Se spune că omul sfinţeste locul!!! Alexia este într-un loc binecuvântat, înconjurată de trei dintre supereroii ei, ai nostri, ai ţării….trei dintre cei mai fantastici, profesionişti şi dedicaţi medici, care ne-au redat viaţa şi ne-au aşezat zâmbetul pe chip. Vă mulţumim din suflet, din inimă, din toată fiinţa!!! Dr. Sidonia Susanu, Dr. Daniela Botez, Dr. Bogdan Caba, Dr. Mara Popescu, Dr.Iannis Gardikiotis, Dr.Lavinia Ionescu”, este mesajul postat de Vali Tudose, mama Alexiei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de nenorocire: Mașină răsturnată pe cupolă, șoferul a scăpat ca prin minune! (Foto)

Thursday, 3 October 2024

Accidentul a avut loc pe raza localității Dângeni. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești, cu o autospecială de stingere și modul de desc...

Activități preventive în sistem integrat, desfășurate de specialiștii de la Antidrog cu elevii Colegiului Economic „Octav Onicescu” Botoșani! (foto)

Thursday, 3 October 2024

Cei 120 de elevi participanți la activități au discutat împreună cu specialiștii antidrog și polițiștii despre planurile lor de viitor și despre modalitățile în care aceste obie...

Dramaturgi de toate vârstele, așteptați să participe la Festivalul-Concurs de Creație și Interpretare a Piesei de Teatru într-un Act „Mihail Sorbul”!

Thursday, 3 October 2024

Desfășurat o dată la doi ani, festivalul își propune prin ambele secțiuni – creație și interpretare - descoperirea și promovarea talentelor dramaturgice în rândul amato...