Alegerile la Rachiti - PSD acuza, PDL infirma!

Alegerile la Rachiti - PSD acuza, PDL infirma!

Ioan Diaconu

PSD-ul acuza directorii institutiilor din subodinea Primariei Botosani, ca transporta alegatorii din Rachiti la vot! Intrucat nu se poate tur de alegeri fara acuzatii, nici de aceasta data acestea nu au intarziat sa apara, cei acuzati fiind pedelistii, mai exact directorii institutiilor din subordinea Primariei Botosani.

Sergiu Marian, responsabilul de campanie al PSD pe Rachiti, a declarat ca directorii de la PDL au inceput inca de dimineata de la ora 07.00 sa transporte alegatori la vot, cu preponderenta batranii care se deplaseaza mai greu.

"PDL s-a mobilizat cu directorii de la institutiile din subordinea Primariei Botosani, de la ISJ, cu tot ce au putut, toti au transportat persoane la vot in primele ore ale diminetii. Au fost echipaje foarte bine mobilizate, cu Gheorghe Carmocanu de la ISJ,  directorul economic de la Urban Serv, Victor Ivanescu, directorul de la Eltrans si directorul economic de la aceeasi institutie, viceprimarul Florin Ghorghita, deputatul Catalin Buhaianu, Ioan Diaconu de la Termica. Au transportat in special persoane mai in varsta, care se deplasaza greu si care pot fi si cumparati, pentru ca din informatiile pe care le am, s-a mers pe lista facuta pe tabel, de aseara si au convins oamenii sa-i transporte. PDL a actionat cel mai mult intre 07.00-12.00 cu transportarea alegatorilor", a declarat social-democratul Sergiu Marian.

Reprezentantii PDL au infirmat acuzatiile care li se aduc de catre PSD, precizand ca au fost intr-adevar in comuna Rachiti, dar ca nu au tranportat alegatorii la vot.

"Este o minciuna specifica PSD-ului. Intr-adevar am fost prin localitati, dar nu m-am ocupat de asa ceva. Daca este o proba ca am carat eu vreun alegator sa arate, altfel este o mincuna specifica PSD-ului. Stiti cum este? Hotul striga hotii! PSD sa-si vada de alegeri, sa vedem ce voteaza locuitorii din comuna Rachiti, in rest diversiune pesedista, cu care ne-am obisnut, dar sunt lucruri deja sifonate. Si eu i-am vazut pe cei de la PSD in toate localitatile din comuna Rachiti, dar pana sa-i pot acuza ca au transportat alegatori e diferenta", a spus Ioan Diaconu.

Pana la ora 16.00, dintre cei 3.657 de alegatori din comuna Rachiti s-au prezentat la urne doar 42,33% , respectiv la sectia nr.1 Rachiti - 35%, sectia nr. 2 Costesti - 48,78% si sectia nr.3 Rosiori - un procent de 45,24%.

Lupta pentru fotoliul de primar la Rachiti se da intre social-democrata Teodora Buliga si democrat-liberalul Vasile Adascalitei. 
 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
19

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...

FC Botoșani - FC Voluntari 0-0! Ne-am jucat cu ocaziile, salvarea de la retrogradare se decide la Galați!

astăzi, 16:30
206

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, 0-0, după un meci în care echipa a avut ocazii imense.Meciul a început modest, iar prima fază periculoasă a avut loc în minutul 36. Atu...

Incendiu la o gospodărie din apropierea Mănăstirii cu un albastru unic în lume! (foto, video)

astăzi, 15:40
356

Incendiul a izbucnit în jurul orei 15:00, la o gospodărie din localitatea Voroneț. Pompierii suceveni intervin pentru localizarea și lichidarea incendiului.Momentan se manifestă la o cas...