Alarmant: peste 400.000 de absente inregistrate in trei luni! Cele mai multe au fost acumulate de liceeni

Alarmant: peste 400.000 de absente inregistrate in trei luni! Cele mai multe au fost acumulate de liceeni
Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Scolar Judetean, in perioada septembrie-noiembrie 2011, elevii botosaneni, atat cei din mediul rural, cat si din mediul urban, au acumulat peste 440.000 de absente, dintre care doar 153.000 au fost motivate.

Daca in prima luna de scoala, din primul semestru, numarul absentelor a fost de 64.254, reprezentand o medie de 1,07 absente pe elev, in octombrie numarul absentelor a crescut la 187.400, reprezentand o medie de 3,12 absente pe elev.

Situatia cea mai ingrijoratoare este in luna noiembrie, cand numarul absentelor a ajuns la 190.995, per total judet. Numarul cel mai mare de absente s-a inregistrat in randul elevilor de liceu, care au acumulat in cele trei luni de scoala peste 250.000 de absente, dintre care mai putin de jumatate au fost motivate. Absente s-au inregistrat si in randul elevilor din ciclul primar si din gimnaziu.

Ei au acumulat in luna octombrie aproape 80.000 de absente, comparativ cu luna septembrie, cand au avut doar 16.626 de absente. In noiembrie numarul absentelor inregistrate de acestia a fost de peste 59.000.

Pentru a reduce acest fenomen, al absenteismului in randul elevilor, reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean monitorizeaza lunar situatia absentelor si au fost intreprinse o serie de masuri, unele chiar impreuna cu Consiliul Judetean al Elevilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lumânările lăsate nesupravegheate, pericol de incendiu. Pompierii vor fi la datorie în Noaptea de Înviere!

astăzi, 09:43
4

În Noaptea de Înviere şi de Paşte credincioșii vor aprinde lumânări sau candele în locuinţe. Pentru ca aceste sărbători să fie petrecute fără incidente, Inspectoratul...

Astăzi este (și) ziua salvatorilor din întreaga lume: La mulți ani, bravi pompieri!

astăzi, 08:54
45

Pe 4 mai se sărbătorește Ziua Internațională a Pompierilor. Ei sunt cei care aduc speranță atunci când totul pare pierdut Indiferent de limba pe care o vorbesc, de naționalitate sau de c...

Calendar Ortodox: Sfânta şi Marea Sâmbătă; Sf. Mc. Pelaghia; Sf. Monica, mama Fericitului Augustin

astăzi, 08:17
28

Pelaghia era o fecioară foarte frumoasă, înţeleaptă şi plină de frica lui Dumnezeu, şi însuşi fiul împăratului se logodise cu ea. Auzind sfânta de la creştini de M&ac...