Ai fost programat la RMN şi peste 3 luni de zile? Iată de ce nu aveai loc!

Ai fost programat la RMN şi peste 3 luni de zile? Iată de ce nu aveai loc!
În casa medicului din Iaşi, şeful Laboratorului de Radiologie, au fost găsiţi peste 200.000 de euro. Pacienţii preferau să-i dea bani medicului, deoarece dacă se înscriau pentru programare sunt puşi pe o listă de aşteptare. Asta în condiţiile în care sunt  pacienţi care sunt înscrişi de trei luni pe aceste liste şi aşteprau să facă exminarea RMN.

Medicul radiolog Eduard Moldovanu, acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu, vrea să încheie un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii DNA, potrivit declaraţiei făcute de avocatul acestuia în instanţă. Judecătorii au decis ca medicul să fie cercetat în arest la domiciliu, arată Adevărul.

Detalii inedite apar în ancheta procurorilor DNA, în dosarul în care medicul primar radiolog Eduard Moldovanu este cercetat în stare de arest la domiciliu, fiind acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu. Moldovanu este şeful Laboratorului de Radiologie şi Imagistică Medicală de la Spitalul de Neurochirurgie "Nicolae Oblu" din Iaşi.

În urma percheziţiilor domiciliare la Eduard Moldovanu "au fost găsite sume importante de bani, de peste 200.000 de euro, sumă care nu poate fi justificată analizând şi declaraţia de avere a inculpatului, care se află la dosarul cauzei". Afirmaţiile aparţin procurorului DNA, şi au fost făcute în ziua în care Tribunalul Iaşi discuta propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Judecătorii au decis că în acest caz se impune măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile, dar decizia nu este definitivă.

Concret, procurorii DNA susţin că au probe din care rezultă că Moldovanu ar fi primit de la trei pacienţi diferiţi suma de 600 de lei, în total suma de 1.800 de lei. Costul real al investigaţiilor, dacă erau facturate către spital, era de 2.000 de lei.

Ancheta a pornit de la o autosesizare a DNA, potrivit căreia Moldovanu în schimbul unor sume de 300 lei efectuează analiza RMN mai multor pacienţi, aproximativ 10-15 persoane/zi, pe care nu îi trece în evidenţele spitalului şi nu eliberează nici un document. Pe de altă parte, au existat mai mulţi pacienţi care preferau să-i dea bani medicului, deoarece dacă se înscriau pentru programare sunt puşi pe o listă de aşteptare. Asta în condiţiile în care sunt  pacienţi care sunt înscrişi de trei luni pe aceste liste şi aşteprau să facă exminarea RMN.

Detaliile ies la iveală, în mai multe intereceptări, mai scrie sursa citată.

Citeste si CURĂŢENIE ÎN SĂNĂTATE - Șpagă, DNA și rețineri la Neurochirurgie Iaşi. Șeful de la radiologie, după gratii!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
44

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
43

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
83

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...