Agresor periculos, cercetat in libertate

Agresor periculos, cercetat in libertate

   Adevarul.ro

Agresorul care a fost liniştit cu focuri de armă, după ce şi-a ameninţat un consătean că îl omoară, va fi cercetat în stare de libertate, magistraţii refuzând măsura arestării preventive.

"În ziua de 10.05.2010, H. Iliută Alin, de 28 de ani, din satul Gorbăneşti, judeţul Botoşani, cercetat sub aspectul săvîrşirii infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri, a fost reţinut în arestul IPJ Botoşani în vederea arestării preventive. La 11.05.2010 acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestare preventivă, propunerea fiind respinsă", a precizat inspector pr. Daniela Darea, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoşani.

În cauză se continuă cercetările cu învinuitul în stare de libertate, urmând ca la finalizarea acestora să se dispună soluţie procedurală.

Incidentul s-a petrecut duminică. Poliţiştii din comuna Gorbăneşti au fost sesizaţi telefonic de către H. Constantin, de 29 de ani, din satul Silişcani, comuna Gorbăneşti, judeţul Botoşani, cu privire la faptul că, în timp ce se afla în faţa unui bar din satul Gorbăneşti, a fost ameninţat cu acte de violenţă de către H. Iliuţă Alin, de 28 de ani, din aceeaşi localitate.
 
Deplasându-se la faţa locului, poliţiştii l-au depistat în apropierea barului pe H. Iliuţă Alin. În timp ce poliţiştii au procedat la legitimarea acestuia, în zonă şi-a făcut apariţia şi reclamantul, momentul în care H. Iliuţă Alin a devenit violent şi a încercat să-l lovească pe acesta.

"Fiind împiedicat de către poliţişti să-şi continue acţiunea, agresorul a fugit la locuinţa sa, situată în apropierea barului, de unde a revenit având în mână o rangă din fier cu care intenţiona să-l lovească pe H. Constantin, ameninţându-l în acelaşi timp cu moartea pe acesta. În aceste împrejurări poliţiştii l-au somat de mai multe ori pe H. Iliuţă să se oprească din acţiunile sale, lucru pe care acesta nu l-a făcut, astfel încât unul dintre poliţişti a recurs la folosirea armamentului din dotare, executând un foc de armă în plan vertical", a precizat inspector pr. Daniela Darea, purtător de cuvânt al IPJ Botoşani.
 
În acest moment agresorul s-a oprit, a lăsat ranga pe carosabil şi a fugit din locul respectiv. Faţă de H. Iliuţă Alin se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri, urmând a se propune soluţie procedurală.
 
Ca urmare a verificărilor efectuate s-a stabilit că poliţistul a respectat metodologia privind modul de intervenţie la evenimente, respectiv uzul de armă şi normele deontologice, informeaza Poliţia Botoşani.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Locuitorii din Roșiori rămân astăzi fără apă până la ora 21:00!

astăzi, 15:14
1

Din cauza a două avarii depistate în dimineața zilei de 18 mai 2024 pe conducta din oțel, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a sistat furnizarea apei către utilizatorii din localitatea Roșior...

Concursul „Prietenii pompierilor” și-a desemnat câștigătorii! (Foto)

astăzi, 14:34
36

Concursul „Prietenii Pompierilor” este destinat elevilor din învățământul gimnazial și este organizat în scopul dezvoltării capacității de înțelegere și ap...

Doliu la Școala „Mihai Eminescu Ipotești: o profesoară dedicată Educației a trecut la cele veșnice!

astăzi, 13:35
213

Maricica Hluscu și-a dedicat mai bine de jumătate din viață Educației, în calitate de profesor și secretară a Școlii „Mihai Eminescu” Ipotești. Astăzi a fost înmorm&a...