Agent de politie trimis in judecata pentru vatamare corporala grava

Agent de politie trimis in judecata pentru vatamare corporala grava
Un agent de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Botoşani a fost trimis luni în judecată de procurorii Parchetului de pe lîngă Tribunalul Suceava, pentru vătămare corporală gravă.

Purtătorul de cuvînt al Parchetului, Luminiţa Leonte, a declarat pentru SuceavaNews că, pe 7 decembrie 2008, agentul Ion Marius, în vîrstă de 32 de ani, a provocat un accident rutier pe DN 29A, la Călugăreni – Adîncata.

Accidentul s-a soldat cu rănirea gravă a unui pieton, care a avut nevoie de 80 de zile de îngrijiri medicale, pentru a se vindeca.

Luminiţa Leonte a spus că poliţistul conducea cu o viteză peste limita legală, respectiv 61 km/h, şi a ajuns pe acostament, după ce s-a angajat într-o depăşire.

Şoferul îl avertizase sonor pe acel pieton, care a dat dovadă, la rîndul său, de imprudenţă, însă poliţistul nu a reuşit să-l evite, deoarece nu a mai avut spaţiu suficient pentru a vira dreapta. Procurorii au decis să-l trimită în judecată pe agentul de la Poliţia Botoşani, chiar dacă au stabilit că responsabilitatea mai mare revine părţii vătămate, care şi-a schimbat brusc şi fără să se asigure traiectoria de deplasare, în tentativa lui de a intra de pe acostament pe carosabil.

Potrivit purtătorului de cuvînt al Parchetului de pe lîngă Tribunalul Suceava, culpa inculpatului constă în producerea unor leziuni grave victimei, din cauza vitezei mari de deplasare cu autoturismul printr-o localitate, scrie sursa citata.

Agentul Ion Marius riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
32

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
38

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
400

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...