Administratorul unei firme din Botoșani trimis în judecată pentru evaziune fiscală!

Administratorul unei firme din Botoșani trimis în judecată pentru evaziune fiscală!
Administratorul unei firme din Botoșani a fost trimis în judecată de procurori, fiind acuzat că a prejudiciat bugetul statului prin operațiuni fictive.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Cosmin Petru Coța, din municipiul Cluj-Napoca, judetul Cluj, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

S-a reţinut că, în perioada 01.04.2012-09.08.2012, în calitate de administrator al S.C. TORNE FOREST S.R.L. Botoşani, a dispus înregistrarea în evidenţa contabilă a unor facturi de aprovizionare în sumă totală de 3.145.326,07 lei, tranzacţii care aveau la bază operaţiuni fictive, cauzând bugetului de stat un prejudiciu în sumă de 608.756,55 lei.

"Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", se arată într-un comunicat al procurorilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
19

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
32

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
157

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...