Adio, Piedone! A murit actorul Bud Spencer

Adio, Piedone! A murit actorul Bud Spencer
Actorul italian Bud Spencer, protagonistul filmelor din seria "Piedone", a murit la varsta de 86 de ani, la locuinta sa din Roma. Era casatorit de 56 de ani si avea trei copii. Informatia a fost confirmata de fiul sau Giuseppe Pedersoli.

"Tatal meu a murit in pace, fara sa sufere, cu noi toti alaturi de el. Ultimele sale cuvinte au fost 'va multumesc'", a transmis acesta intr-un comunicat citat de Reuters.

Nascut cu numele Carlo Pedersoli in 1929 la Napoli, Spencer a fost si inotator de performanta in tinerete, devenind primul italian care a inotat la proba de 100 de metri liber in mai putin de un minut, aminteste Euronews.

Cu un fizic impecabil a jucat rolul unui soldat din garda pretoriana in Quo Vadis in 1951, insa la acea vreme spunea ca nu isi doreste sa fie actor.

Apoi, o companie de productie i-a cerut sa-si schimbe numele in altul mai sonor si Pedersoli s-a inspirat din dragostea sa pentru berea Budweiser si cea pentru actorul hollywoodian Spencer Tracey, devenind astfel Bud Spencer.

El a devenit cunoscut in anii '60-'70 dupa ce a jucat in mai multe comedii si westernuri. In foarte multe a jucat impreuna cu prietenul sau Terence Hill, facand peste 20 de filme din seri Piedone.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
19

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
32

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
157

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...