Activitatea centrelor de permanenţă, criticată de medicii de la Spitalul Judeţean

Activitatea centrelor de permanenţă din judeţul Botoşani este criticată de unii medici de la Spitalul Judeţean Mavromati.

Medicul Aurel Tinca, coordonatorul Secţiei de Pediatrie, susţine că o parte dintre cazurile care ajung la spital ar putea fi tratate fără probleme în aceste centre de permanenţă.

El crede că ar trebui promovate mai mult aceste centre şi făcute cunoscute în rândul cetăţenilor.

“Este o ruptură clară între reţeaua primară şi spital, nu există medic intermediar. Nu există un control al reţelei primare de asistenţă care se acordă, nu există asistenţă la domiciliu şi multe altele. Acestea sunt lacune pe care, la un moment dat, trebuie să le vedem şi să le asumăm. De ce nu funcţionează, de ce oamenii vin să facă tratamente la camerele de gardă, când există centre de permanenţă unde pot să facă aceste tratamente. Nu spitalul este cel care trebuie să îi spună omului “Vezi că ai centre de permanenţă în oraş". Trebuie să facă acest lucru public Casa de Asigurări", a spus medicul Aurel Tinca. 

Activitatea centrelor de permanenţă a fost criticată, în repetate rânduri, şi de cei de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, fiind centre unde adresabilitatea este extrem de scăzură, şi totuşi medicii sunt plătiţi, pentru prezenţă.

 

Spune-ne opinia ta