A șasea zi de proteste: Botoșănenii țin aprinsă candela pentru Alexandra - Video, Foto

În urmă cu exact o săptămână, Alexandra Ivanov mergea la Maternitate, unde spera ca medicii să o ajute să iasă din impasul în care se afla cu pruncul pe care îl purta în pântece.

Nimeni nu avea să bănuiască, în acea seară de joi, 17 august, că era ultimul drum al Alexandrei. Orele de chin, durere și așteptare s-au sfârșit vineri dimineață, când tânăra mamă a închis ochii pentru totdeauna.

Pe 18 august, la ora 7:05, Alexandra scria ultimele cuvinte, un mesaj care a devenit manifest în întreaga țară: ”Nu am aer!”.
 



La o săptămână de la internarea Alexandrei Ivanov în Maternitate, botoșănenii continuă să protesteze pentru a atrage atenția asupra situației în care se află sistemul sanitar.

De data aceasta, oamenii s-au adunat în fața Consiliului Județean Botoșani, unde au aprins candele și au depus flori. Și aici, ca și la Maternitate în serile precedente, au fost aduse mesaje, precum ”Vinovații să plătească” sau ”Dreptate pentru Alexandra”.

În acest timp, candelele de la poarta Maternității continuă să fie aprinse, ca o speranță pentru mamele care se roagă ca astfel de tragedii să nu se mai petreacă niciodată.
 





Prezentă la proteste, Oana Maxim, nașa copilului cel mare al Alexandrei, a spus că acțiunea botoșănenilor este un manifest pentru ”toate Alexandrele de până acum”. Crede că implicarea cetățenilor va duce la îmbunătățirea sistemului medical, care acum este ”putred până în măduva oaselor”.

Alexandra Ivanov a murit pe 18 august. Internată joi seara, la ora 23.30, cu o sarcină oprită din evoluție, a așteptat zadarnic un medic care să o ajute. Timp de șapte ore, tânăra nu a beneficiat de nicio intervenție medicală. Acasă, trei copii o așteaptă și astăzi să le zâmbească.
 


 







 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...