(A) Primăria comunei Mihai Eminescu - Comunicat referitor la depozitarea selectivă a deșeurilor

Primăria comunei Mihai Eminescu face apel la spiritul civic al locuitorilor comunei și aduce la cunoștință importanța și necesitatea depozitării selective a deșeurilor.
În momentul de față primăria a pus la dispoziție persoanelor fizice și juridice de pe teritoriul comunei puncte de colectare deșeuri menajere, a distribuit pubele la fiecare gospodărie în localitățile Baisa, Cătămărești-Deal și Manolești și la fiecare punct de lucru al persoanelor juridice din localitățile menționate și  pune în aplicare colectarea deșeurilor din plastic din poartă în poartă.

Pe teritoriul comunei, în extravilanul localității Cătămărești-Deal este amplasat un punct de colectare al deșeurilor ce provin din construcții (moloz).
Față de cele relatate, evidențiem că primăria face tot posibilul să faciliteze depozitarea selectivă a deșeurilor și că modalitatea de depunere a acestora ține doar de persoanele fizice/juridice din comună.

Așadar, depunerea în continuare la punctele de colectare a deșeurile de tip – resturi din materiale de constructii, cauciucuri, mobilier,  resturi vegetale, etc. atrage majorarea taxei de salubrizare în mod considerabil.
Taxa de salubrizare se stabilește în funcție de cantitatea de deșeuri pe care operatorul o ridică de pe raza comunei.
Pe lângă suma provenită din taxa pe salubrizare pe care o achită contribuabilii, primăria este nevoită să achite din bugetul local diferența pentru a acoperi contravaloarea  totală a serviciului.
Această sumă ar putea fi utilizată pentru realizarea unei investiții în comună.

Totodată, în Regulamentul pentru constatarea și sancționarea contravențiilor pe teritoriul comunei Mihai Eminescu, aprobat prin HCL nr.165/27.09.2022, sancțiunea pentru depunerea necorespunzătoare, nesepararea deșeurilor, respectiv predarea și depozitarea în amestec a deșeurilor reciclabile cu cele menajere sau alte tipuri de deșeuri este penalizată cu amendă cuprinsă între 500-1000 lei pentru persoanele fizice și 1000-2000 lei pentru persoanele juridice.

În final, reevidențiem că taxa de salubrizare poate să crească sau să scadă în funcție de cantitatea de deșeuri depusă de către contribuabili!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un botoșănean agresiv cu propria mamă, reținut de polițiști pentru încălcarea ordinului de protecție!

Wednesday, 18 September 2024

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta, în cursul zilei de marți, 17 septembrie a.c., a încălcat obligațiile impuse prin ordinul de protecție emis de o ...

Produse susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de polițiști în Botoșani și alte două localități!

Wednesday, 18 September 2024

Imobilele aparțineau unor persoane din Botoșani, Dorohoi și Șendriceni, bănuite de comiterea infracțiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau simil...

Spectacolul „Piese de rezistență” se joacă în acest sfârșit de săptămână la Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani

Wednesday, 18 September 2024

Regia artistică: Andrei Măjeri Scenografia: Șteff Chelaru Coregrafia: Victoria Bucun Sound design: Adrian Piciorea Video design: Andrei Cozlac Corepetitor: Incze Katalin Asistent ...