(A) Comunicat de presă - Comuna Mihai Eminescu

„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

Numele beneficiarului: Comuna MIHAI EMINESCU
Apel de proiecte gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României și din fonduri naționale, Componenta C15: FONDUL LOCAL, Investiția I.9 - Asigurarea echipamentelor și resurselor tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ și I.11 – Asigurarea dotărilor pentru sălile de clasă preuniversitare și laboratoarele /atelierele școlare, titlu apel: PNRR/2022/C15/ I9; PNRR/2022/C15/ I 11; Educație reforma 4

Numele proiectului de investiție: „ Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe, în comuna Mihai Eminescu, județul Botoșani”
Cod proiect: F-PNRR-DOTARI 2023-1620 /18.08.2023

Contract de finanțare: nr. 10394/18.08.2023
Durata proiectului: 27 de luni; Dată de începere: 18.08.2023; Dată finalizare: 31.12.2024

Investiția permite achiziționarea de echipamente TIC (Tehnologia Informațiilor și Comunicațiilor) și mobilier școlar, respectiv materiale didactice specifice laboratoarelor, ce contribuie la îmbunătățirea unităților de învățământ preuniversitar din Comuna Mihai Eminescu, județul Botoșani.

Obiectivele generale urmărite:

- Obiectivul proiectului este acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, fiind implementat de către UEFISCDI în numele și pentru Ministerul Educației – Următoarea Generație UE.
- Proiect finanțat prin PNRR Componenta C15 Dotări, Investiția I.9 Asigurarea echipamentelor și resurselor tehnologice digitale pentru uniitățile de învățământ și I.11 Asigurarea dotărilor pentru sălile de clasă preuniversitare și laboratoarele /atelierele școlare.
- Creșterea performanței elevilor / preșcolarilor prin personalizarea și modernizarea unităților de învățământ și a abordării unui proces de predare – învățare - evaluare la nivelul acestora, asigurând un spațiu stimulativ /creativ pentru furnizarea unei educații de calitate.
- Creșterea gradului de activitate a profesorilor și de învățare a copiilor în cadrul orelor de curs; asigurarea unui climat civilizat, curat și sigur pentru toți elevii din școlile și grădinițele comunei.
- Compensarea decalajelor între mediul rural și cel urban prin dotarea cu echipamente IT (table interactive, laptop-uri, multifuncționale, camere videoconferință, routere, sisteme sunet), precum si dotarea cu mobilier (scaune, catedre, bănci, dulapuri, cuiere, etc) a sălilor de clasă și a laboratoarelor de informatică/cabinet psihopedagogic/sală de sport.

Valoare totală proiect: 1.580.155,66 lei
Valoare nerambursabilă finanțată din PNRR : 1.262.012,66 lei

Detalii suplimentare se pot obține de la: Gireada Dumitru – Verginel – Primar, Bagiu Marius - Cristian – Manager de proiect, telefon: 0231512183, e-mail: registratura@comunamihaieminescu.ro

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...