90 la suta din scolile judetului Botosani raman fara bani de salarii!

90 la suta din scolile judetului Botosani raman fara bani de salarii!
Sindicalistii din educatie trag un semnal de alarma si spun ca, incepand de luna viitoare, 90% dintre unitatile de invatamant din judetul Botosani vor avea probleme cu asigurarea salariilor cadrelor didactice! 

Maria Tiprigan, liderul Sindicatului Invatamantului Preuniversitar, sustine ca angajatii din sistem s-au obisnuit deja cu aceasta situatie, in conditiile in care in ultimele luni au tot fost facute artificii financiare pentru plata lefurilor, din cauza fondurilor insuficiente.

"Sunt sigura ca vor fi mari probleme cu salariile, din cauza ca au fost si pe perioada de vara  si s-au mutat dintr-un trimestru in altul fondurile. 90% din unitati vor avea probleme. Nu este o curiozitate, suntem obinsuiti cu aceasta surpriza, pentru ca banii nu au ajuns niciodata. Dar acum ar trebui sa ajunga din moment ce suplinitorii s-au prezentat dupa 15 septembrie, s-au facut economii in perioada 1-15 septembrie, nu mai spun de calificatii care au fost incadrati cu 12 septembrie si aici s-au facut economii. In plus, au taiat din banii pe concediu, pentru care noi acum de judecam", a spus Maria Tiprigan, presedintele SIP Botosani.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Rareș Prisacariu, printre prezentatorii unei gale la care nominalizați sunt Patriarhul României, președintele Academiei și Leon Dănăilă!

astăzi, 08:45
37

Ediția a XIII-a a Premiilor Radar de Media, sub genericul „Valori Contemporane”, va avea loc la Sala Luceafărul din bucurești, pe 11 iulie 2024.Printre nominalizații la categoria P...

Oficial de la MapN, despre aparatul de zbor fără pilot descoperit în județul Botoșani: ”A rezultat că...”

astăzi, 08:18
169

Cu privire la informațiile referitoare la aparatul de zbor fără pilot descoperit în luna februarie în județul Botoșani, Biroul de presă al MApN face următoarele precizări:&Icir...

Sfințire de paraclis și hram la Mănăstirea Coșula. Ierodiacon hirotonit preot, starețul a primit ”Crucea Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv” (Foto)

astăzi, 07:42
191

Slujba de sfințire a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, dimpreună cu Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, și ...