Fiecare meserie are secretul ei. Iar medicii nu fac nici ei exceptie. Iata cateva lucruri pe care fiecare specialist in parte ar vrea ca tu sa le stii.
1. Oncologul: Ai grija la greutate
"Majoritatea oamenilor stie ca surplusul de greutate sporeste riscul de boli cardio vasculare sau diabet, insa grasimea poate fi si un factor declansator al cancerului (la san, la colon, la uter, la pancreas, la esofag, la rinichi, la vezica biliara), intrucat tesuturile grase produc mai multi hormoni care cresc riscul aparitiei cancerului", dr. Jodie Moffat, de la Institutul de cercetari oncologice din Marea Britanie.
2. Medicul de familie: Ai grija cu antibioticele
"Daca iei antibiotic pentru toate bolile, sistemul imunitar nu se va dezvolta corespunzator si nu va mai putea apara in viitor organismul de diverse infectii. Daca vorbim despre o infectie minora, de obicei aceasta trece de la sine, fara ajutor medicamentos. Vor avea grija anticorpii de ea. Antibioticele se utilizeaza doar in cazul unor infectii grave, precum pneumonia, de care organismul scapa mai greu, de unul singur", dr. Clair Rushton, presedintele Asociatiei Medicilor de Familie din Regatul Unit.
3. Dermatologul: Vitamina D iti protejeaza pielea
"Vitamina D este esentiala pentru sanatatea pielii. In plus o va mentine mai mult timp tanara. Tot ce trebuie sa faceti este sa o protejati cu o crema impotriva ultravioletelor si luati vitamina D. Rugati medicul de familie sa va prescrie doza zilnica necesara", dr. Nick Lowe, consultant dermatolog la Clinica Cranley din Londra.
4. Ginecologul: Fa-ti testul Papanicolau pana in 25 de ani
"Femeile active din punct de vedere sexual trebuie sa-si faca prima data testul Papanicolau pana sa implineasca 25 de ani. Foarte multe cazuri de cancer in zona genitala pot fi evitate daca se depisteaza din vreme vreo problema", Paul Carter, consultant ginecolog la Spitalul St. George, din Londra.
5. Nutritionistul: Mananca ciocolata in fiecare zi, ca sa fii fericit
"Ciocolata face foarte bine sanatatii mintale. Contine serotonina si feniletilamine, doua substante cu un rol determinant in crearea bunei dispozitii. Acestea se gasesc in mod natural in creier si sunt eliberate in momentul in care suntem fericiti sau indragostiti. Vestea buna e ca nici nu trebuie consumata foarte multa, sunt suficiente 30 de grame de ciocolata neagra (70%)", dr. Amanda Ellwood, nutritionist la Asociatia britanica de nutritie.
6. Psihologul: Imbratiseaza-te in fiecare zi
"Desi multi nu cred, starea emotionala contribuie din plin la starea de sanatate a intregului organism. Pentru a preintampina depresia si a avea o dispozitie excelenta in fiecare zi nu trebuie sa apelati la cine stie ce tratamente medicamentoase. E suficienta o singura imbratisare. Contactul fizic este foarte important pentru mentinrea unei stari de bine", Jones, psiholog si lector la The Open University din Marea Britanie.
7. Fizioterapeutul: Omega 3 si 6 imbunatatesc sanatatea
"Omega 3 si 6 nu fac bine numai creierului, ci intregului organism pentru ca au efect antiinflamator. Pentru a va asigura aportul zilnic necesar trebuie sa consumati cel putin de doua ori pe saptamana ulei de peste si sa includeti in dieta nuci si oua.
8. Chirurgul ortoped: Poarta pantofi cu toc
"Va vine sa credeti sau nu, pentru unele afectiuni precum durerile de gamba sau tendonite, tocurile inalte sunt remediul. Dati uitarii miturile ca tocurile fac rau picioarelor. In general, problemele legate de talpa picioarului sau glezne sunt ereditare si n-au nici o legatura cu ce incaltari purtati", Ioan Tudur Jones, chirurg ortoped si consultant traumatolog la Clinica de chiurgie ortopedica a spitalului Lister din Londra.
9. ORL-istul: Nu bag niciodata in ureche ceva mai mic decat cotul
"Suna ciudat, dar e o regula generala. Problemele apar foarte frecvent pentru ca oamenii au obiceiul sa-si bage in ureche tot felul de chestii pentru a-si curata ceara (de la betigase, la creioane). Ca sa evitati deteriorarea ireversibila a timpanului si a urechii in general nu va bagati nimic in ureche. Absolut nimic. Ceara e acolo ca sa va protejeze", dr. Paul Darroch, ORL-ist britanic.
sfatulparintilor.ro
9 secrete de sanatate ale medicilor
Stiri Botosani Tuesday, 8 October 2013 ActualitateSpune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
PNL Botoșani, Valeriu Iftime; „Cei care au scris aceste proiecte pare că au scris cu caietul pe genunchi!”
Wednesday, 13 November 2024
„Faptul că nu au la cine apela pentru a le rezolva problema mi se pare strigător la cer. Cei care au scris aceste proiecte pare că au scris cu caietul pe genunchi. Altfel nu pot să în...
Schimbări legate de ajutorul de înmormântare: Ce prevede legea!
Wednesday, 13 November 2024
Astfel, acesta se va acorda și în cazul decesului unei persoane aflate în concediu pentru creșterea copilului sau unei persoane neasigurate. Legea nr. 360/2023, la articolul 111, stab...
PSD Botoșani: 2,7 milioane de euro pentru dezvoltarea liceelor cu profil agricol din județ!
Wednesday, 13 November 2024
Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a finalizat evaluarea proiectelor depuse la finanțare în runda a II-a din PNRR în cadrul Pilonului VI – Politici pentru noua genera...