9 animale pe care oamenii le mănâncă şi la care nu te-ai gândi

9 animale pe care oamenii le mănâncă şi la care nu te-ai gândi
Fiecare popor are bizareriile lui mai ales când este vorba despre bucătăria sa şi animalele pe care le foloseşte pe post de ingrediente. Iar la unele dintre aceste animale care ajung în farfuriile unor popoare nu te-ai fi gândit niciodată. Iată o listă cu animalele pe care le mănâncă ale popoare:

Elefantul  

Elefantul de pădure – subspecia cea mai ameninţată cu dispariţia – nu este vânat doar pentru fildeş, ci şi pentru carnea sa. Un animal poate furniza peste 450 de kilograme de carne, ceea ce înseamnă o avere pentru un braconier. Combinaţia, carne comestibilă/fildeş face dificilă încercarea autorităţilor de a proteja această specie de elefant.  

Viermii de mătase  

Viermii de mătase sunt un ingredient important al bucătăriei din Coreea. Viermii sunt mărunţiţi şi prăjiţi în ulei. Fiecare cu gusturile sale.  

Şobolanul  

În ţările care se confruntă cu o lipsă acută a proteinelor, şobolanul este o delicatesă. Este adevărat că în altele, cum este cazul Coreei de Nord şobolanul este mâncat din cauza foametei.


Calul  

Carnea de cal nu este oferită doar câinilor. Dimpotrivă, este populară în foarte multe ţări din Europa de vest. În Franta, spre exemplu, există măcelării care vând doar carne de cal. Peste 4 milioane de cai sunt mâncaţi în fiecare an.


Gorila  

Şi aceste animale sunt ameninţate cu dispariţia, însă diferite triburi africane continuă să le vâneze pentru hrană. Gorila şi cimpanzeul sunt incluse de sute de ani în meniul culinar african, iar această practică continuă şi în zilele noastre.  

Câinele  

Este un lucru obişnuit să se mănânce câine în Asia şi în sudul Pacificului. Câine reprezintă o sursă bogată de nutrienţi şi sunt mai mari decât şobolanii ceea ce înseamnă că hrănesc mai mulţi oameni.   

Ţestoasa  

În epoca Victoriană ţestoasele erau delicatese, însă în ultima perioadă au început să fie protejate cam peste tot în lume. Unele specii de apă dulce din SUA nu sunt protejate şi, prin urmare, pot fi mâncate. Însă există zone în Asia unde ţestoasele marine sunt pe cale de dispariţie şi sunt vânate ilegal.  

Păianjenul  

Chiar dacă nu este o mâncare pe gustul celor mai mulţi dintre oameni, păianjenul este o delicatesă în anumite zone ale lumii. Spre exemplu, în Cambogia mulţi au început să mănânce păienjeni în timpul dictaturii lui Pol Pot când foametea bântuia ţara respectivă.  

Furnicile  

Furnicile sunt un ingredient popular în dulciuri în anumite naţiuni, iar în ţările în care furnicile sunt foarte mari sunt prăjite sau gătite. |n Franţa poţi consuma o furnică acoperită cu ciocolată.  

sfatulparintilor.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zeci de elevi în competiția „Cu viața mea apăr viața”. Vezi rezultatele concursului! (Foto)

astăzi, 17:22
49

Probele s-au desfășurat pe terenul de sport al Liceului cu Program Sportiv Botoșani și au reunit la start 13 echipaje de la școli și licee din Botoșani, Dorohoi, Dumbrăvița, Leorda și Flăm&...

Criză de tractoriști în România. Patronii susțin că ar da salarii de peste 2.000 de euro, dar nu mai au cui. „Pleacă în străinătate!”

astăzi, 16:25
97

Tot mai puţini tineri sunt atraşi în România de muncile câmpului și asta deşi un tractorist poate ajunge la un salariu de peste 2.000 de euro pe lună. Iar noile utilaje nu mai a...

Fuego: ”Iubesc Moldova pentru că o parte din familia mea e născută aici, la Botoșani”

astăzi, 15:03
941

“Cânt mereu cu drag pentru moldoveni, pentru că tatăl meu e din județul Botoșani, dar a plecat în Ardeal când avea 4 anișori. Bunicul meu a luptat la Mărășești-Oituz&r...