9 animale pe care oamenii le mănâncă şi la care nu te-ai gândi

Fiecare popor are bizareriile lui mai ales când este vorba despre bucătăria sa şi animalele pe care le foloseşte pe post de ingrediente. Iar la unele dintre aceste animale care ajung în farfuriile unor popoare nu te-ai fi gândit niciodată. Iată o listă cu animalele pe care le mănâncă ale popoare:

Elefantul  

Elefantul de pădure – subspecia cea mai ameninţată cu dispariţia – nu este vânat doar pentru fildeş, ci şi pentru carnea sa. Un animal poate furniza peste 450 de kilograme de carne, ceea ce înseamnă o avere pentru un braconier. Combinaţia, carne comestibilă/fildeş face dificilă încercarea autorităţilor de a proteja această specie de elefant.  

Viermii de mătase  

Viermii de mătase sunt un ingredient important al bucătăriei din Coreea. Viermii sunt mărunţiţi şi prăjiţi în ulei. Fiecare cu gusturile sale.  

Şobolanul  

În ţările care se confruntă cu o lipsă acută a proteinelor, şobolanul este o delicatesă. Este adevărat că în altele, cum este cazul Coreei de Nord şobolanul este mâncat din cauza foametei.


Calul  

Carnea de cal nu este oferită doar câinilor. Dimpotrivă, este populară în foarte multe ţări din Europa de vest. În Franta, spre exemplu, există măcelării care vând doar carne de cal. Peste 4 milioane de cai sunt mâncaţi în fiecare an.


Gorila  

Şi aceste animale sunt ameninţate cu dispariţia, însă diferite triburi africane continuă să le vâneze pentru hrană. Gorila şi cimpanzeul sunt incluse de sute de ani în meniul culinar african, iar această practică continuă şi în zilele noastre.  

Câinele  

Este un lucru obişnuit să se mănânce câine în Asia şi în sudul Pacificului. Câine reprezintă o sursă bogată de nutrienţi şi sunt mai mari decât şobolanii ceea ce înseamnă că hrănesc mai mulţi oameni.   

Ţestoasa  

În epoca Victoriană ţestoasele erau delicatese, însă în ultima perioadă au început să fie protejate cam peste tot în lume. Unele specii de apă dulce din SUA nu sunt protejate şi, prin urmare, pot fi mâncate. Însă există zone în Asia unde ţestoasele marine sunt pe cale de dispariţie şi sunt vânate ilegal.  

Păianjenul  

Chiar dacă nu este o mâncare pe gustul celor mai mulţi dintre oameni, păianjenul este o delicatesă în anumite zone ale lumii. Spre exemplu, în Cambogia mulţi au început să mănânce păienjeni în timpul dictaturii lui Pol Pot când foametea bântuia ţara respectivă.  

Furnicile  

Furnicile sunt un ingredient popular în dulciuri în anumite naţiuni, iar în ţările în care furnicile sunt foarte mari sunt prăjite sau gătite. |n Franţa poţi consuma o furnică acoperită cu ciocolată.  

sfatulparintilor.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Două zile cu spectacolul „Povestea unui om de zăpadă”, la Teatrul „Vasilache” din Botoșani!

Wednesday, 8 January 2025

Spectacolul poate fi vizionat în zilele de joi, 9 ianuarie 2025, începând cu ora 18:00 și duminică, 12 ianuarie 2025, de la orele 11:00 şi 12:30. Regia artistică este realizat...

Oficial: Românii își votează viitorul președinte în mai. Când vor avea loc ambele scrutinuri!

Wednesday, 8 January 2025

În prima ședință a Coaliției din acest an, formațiunile politice au convenit ca primul tur al alegerilor prezidențiale să aibă loc la data de 4 mai, iar turul al doilea să aibă loc la ...

Beneficiarii de alocații și indemnizații vor primi banii începând de mâine!

Wednesday, 8 January 2025

57.246 de persoane beneficiază de alocații de stat pentru copii și indemnizații pentru creșterea copiilor. Suma totală platită este de 36.144.953,06 de lei. Beneficiarii acestor sume sunt ce...