8 decembrie, primul termen al procesului intentat Consiliului Judetean de catre angajatii spitalelor comasate!

8 decembrie, primul termen al procesului intentat Consiliului Judetean de catre angajatii spitalelor comasate!
Mai multi angajati, personal nemedical, de la Spitalul de Obstetrica si Ginecologie, Spitalul de Copii si Spitalul de Psihiatrie au actionat in judecata Consiliul Judetean Botosani.

Demersul acestora vine ca urmare a raspunsului nefavorabil dat de Consiliul Judetean la plangerea prealabila prin care o parte din angajatii de la cele trei unitati sanitare au cerut anularea Hotararii prin care s-a facut comasarea cu Spitalul Judetean Mavromati.

Actiunea a fost deschisa la Tribunalul Botosani, iar primul termen al procesului va fi pe data de 8 decembrie. Unii angajati au deschis proces in nume individual, altii prin intermediul sindicatelor.

De la Spitalul de Psihiatrie sunt nemultumiti de decizia consilierilor judeteni de comasare a spitalelor un numar de 9 angajati, de la Spitalul de Obstetrica si Ginecologie sunt 15 angajati, membri ai Sindicatului Atitudinea, iar de la Spitalul de Copii sunt 26 de angajati.

In plangerea prealabila pe care au inaintat-o Consiliului Judetean, acestia invoca pierderea locurilor de munca in randul personalului TESA, diminuarea veniturilor medicilor odata cu diminuarea liniilor de garda, pierderea acreditarii ISO si RENAR.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Militarii botoșăneni pe podium la o competiție importantă!

astăzi, 09:03
2

Militarii Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” din Botoșani s-au clasat pe locul I la o importantă competiție.Este vorba despre „Cea mai bună piesă de artilerie te...

Trei incendii de vegetație uscată în mai multe localități din Botoșani, semnalul pompierilor! (foto)

astăzi, 08:25
29

Incendierea vegetației uscate sau a resturilor vegetale este interzisă, transmit reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al județului Botoșani....

Calendar Ortodox: Astăzi sărbătorim Sfânta şi Marea Joi (Denia celor 12 Evanghelii)!

astăzi, 08:07
33

Sfântul Ierarh Atanasie s-a născut la sfârşitul secolului al 16-lea în insula Creta. După moartea tatălui său s-a călugărit la metocul sinaitic din Iraclion, primind numele At...