38 de persoane reţinute în dosarele de contrabandă cu ţigări!

38 de persoane reţinute în dosarele de contrabandă cu ţigări!

 Procuror Lacramioara Balica  

38 de persoane învinuite în cele două dosare de contrabandă cu ţigări instrumentate de procurorii DIICOT, Biroul Teritorial Botoşani, au primit ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Acestea sunt acuzate de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui infracţional organizat, sprijinirea unui grup infracţional oganizat, contrabandă cu ţigări şi complicitate la contrabandă.

Potrivit procurorilor, unul dintre poliţiştii de frontieră învinuit într-unul dintre dosare este acuzat de săvârşirea infracţiunii de sprijinire a unui grup infracţional organizat, complicitate şi infracţiunea de abuz în serviciu, iar în cazul unui agent de poliţie s-a reţinut infracţiunea de constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă şi complicitate la contrabandă.

“În urma audierilor, într-unul dintre dosare au fost făcute 28 de reţineri şi în celălalt 10 reţineri, urmând a prezenta persoanele reţinute cu propunere de arestare preventivă instanţelor de judecată competente. Acţiunile noastre au vizat destructurarea grupărilor infracţionale organizate specializate în contrabanda cu ţigări", a declarat procurorul Lăcrămioara Balica, din cadrul DIICOT Botoşani.

Învinuit într-unul dintre dosare este şi primarul comunei Păltiniş, Costel Romanescu, cercetat în stare de libertate pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat şi complicitate la contrabandă cu ţigări.

În total, în cele două dosare sunt 75 de persoane învinuite.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii din Botoșani au jucat fotbal în memoria colegului ucis pe un peron de gară!

astăzi, 13:24
67

Astfel, polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Iași (din Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Vaslui și Bacău) au jucat ieri pe Stadionul Areni din Suceava, cu gându...

Bistro Provence, un loc unde simplitatea și eleganța se împletesc armonios pentru a crea o atmosferă relaxantă (galerie foto)

astăzi, 12:44
172

La Bistro Provence din Botoșani poți să savurezi o cafea de calitate sau o gustare delicioasă, dar și un pahar de vin în compania unui preparat simplu și gustos.Bucăt...

Ce pedeapsă a primit un bărbat care a urinat pe mașina de poliție, după ce s-a îmbătat și a provocat un accident rutier

astăzi, 12:39
126

Judecătoria Suceava l-a condamnat pe Cristinel C., aflat în prezent în Penitenciarul Botoşani, la pedeapsa de 4 ani și 20 de zile pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj, tu...