300 de kilograme de carne de pui in stare de putrefactie urma sa ajunga la bolnavii unui spital!

300 de kilograme de carne de pui in stare de putrefactie urma sa ajunga la bolnavii unui spital!
Furnizorul de carne de pui, amendat cu 30.000 lei, aproviziona si Spitalul Judetean din Botosani, precum si alte unitati de profil din zona Moldovei!

O firma care aproviziona Spitalul Judetean din Suceava a livrat acestei institutii nu mai putin de 300 de kilograme de carne de pui alterata, dar find in termen de garantie, potrivit etichetei de pe pachete, relateaza Romania TV.

Carnea era aproape in stare de putrefactie, avand deja o culoare verzuie, dupa cum au precizat autoritatile sanitar-veterinare din Suceava. Acestea au descoperit, dupa primele analize de laborator, ca era vorba despre o cantitate de pulpe de pui dezosate care fusesera refrigerate, dar nu din carnea proaspata, ci dintr-un stoc mai vechi de pulpe care fusesera initial congelate.

Potrivit primelor informatii, furnizorul de carne de pui a fost amendat cu 30.000 de lei. Acesta aproviziona si Spitalul Judetean din Botosani, precum si alte unitati de profil din zona.

Ancheta este in curs, urmand a fi efectuate toate analizele de laborator, pentru a vedea daca furnizorul se face vinovat de livrarea cu buna stiinta a carnii alterate.

Anchetatorii spun, insa, ca sunt siguri de faptul ca acesta stia de faptul ca marfa lui este alterata si ca acesta lipise intentionat etichete cu temen de valabilitate fals pe marfa livrata spitalului.

Potrivit reprezentantilor DSVSA Botosani, la Botosani nu a ajuns carne din lotul vizat.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

În prag de Bac, universitățile asigură pregătire gratuită pentru elevi. Cursurile se țin online, hibrid sau fizic!

Joi, 9 Mai 2024
116

Universitatea Politehnică din București oferă cursuri de pregătire pentru examenele de Matematică și Fizică, adaptate la nivelul cerințelor din Bacalaureat, dar și cursuri de pregătire pentr...

Peste 160 de sancțiuni au fost aplicate de polițiști în ultimele 24 de ore!

Joi, 9 Mai 2024
69

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale în cadrul planului Blocada, acționând în sistem integrat împreună cu jandarmii și au...

Ziua Europei sărbătorită la Liceului Tehnologic „Ștefan cel Mare și Sfânt” Vorona prin activități artistice și de cultură generală

Joi, 9 Mai 2024
142

România s-a alăturat în anul 2007 unei Uniuni de state europene, care împărtăşesc aceleaşi valori, având în centru respectul pentru demnitatea umană, democraţia, s...