25 de primarii amendate de Garda de Mediu pentru lipsa Registrelor spatiilor verzi!

25 de primarii amendate de Garda de Mediu pentru lipsa Registrelor spatiilor verzi!
Nu mai putin de 25 de primarii din judetul Botosani au fost amendate de Comisariatul Judetean al Garzii de Mediu, pentru ca nu au intocmit Registrul spatiilor verzi.

Amenda a fost de 1.000 de lei pentri fiecare administratie publica locala in parte. Desi la ultimul Colegiu Prefectural, primarii s-au plans ca nu stiu sa intocmeasca acest Registru, comisarul sef al Garzii de Mediu, Rodica Zelinca, a precizat ca nu au motive sa faca acest lucru, in conditiile in care in cadrul fiecarei primarii exista specialisti la cadastru si fond funciar.

“Din cele 44 de unitati administrativ teritoriale controlate, 25 au fost sanctionate, printre care si unitati administrativ teritoriale urbane, cum ar fi Darabani, Dorohoi si Saveni. Acestea nu aveau intocmite registrele spatiilor verzi, respectiv fise, identificare de specii, suprafete, parcele. Am vazut punctul de vedere al primarilor in sedinta de Colegiu Prefectural, dar nu este veridic, tinand cont ca au avut un an si ceva la dispozitie sa intocmeasca acest Registru, au specialisti in cadrul primariei la fond funciar, cadastru", a spus Rodica Zelinca, comisar sef in cadrul Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu Botosani.

Controalele la primarii, in ceea ce priveste intocmirea Registrului spatiilor verzi, vor continua pana in luna octombrie. Primariile care au fost deja sanctionate si nu intocmesc aceste Registre risca amenda de 10.000 de lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Muncii anunță: Persoanele fizice din România pot angaja și plăti personal pentru activitățile casnice

astăzi, 17:23
28

Platforma electronică destinată beneficiarilor și prestatorilor de activități casnice, care introduce un concept nou pe piața muncii, este funcțională și poate fi accesată pe adresa https://...

Peste 100 de misiuni de salvare și supraveghere desfășurate de pompierii botoșăneni în perioada minivacanței de sărbători!

astăzi, 16:44
39

Aceștia au avut 144 de misiuni, care au vizat:- acordarea primului ajutor și transportul la spital al unui număr de 101 persoane care aveau probleme medicale;- stingerea a 12 incendii gener...

Beneficiarii de alocații de stat și indemnizații își vor primi banii începând de mâine

astăzi, 16:06
63

Suma totală platită este de 37.874.011,74 lei.Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- alocația de stat pentru copii;- indemnizația lunară pentru creșterea copilului;- s...