23 octombrie 2011
Viteza si alcoolul, printre principalele cauze ale accidentelor de pe soselele din judetul Botosani!
In primele noua luni ale anului 2011, pe raza judetului Botosani s-au produs 71 de accidente grave, soldate cu decesul a 14 persoane si ranirea grava a altor 66!
De asemenea s-au produs 196 de accidente usoare de circulatie, soldate cu ranirea a 264 de persoane.
Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Judetean de Politie, cauzele principale ale accidentelor grave inregistrate in primele noua luni ale anului sunt traversarea neregulamentara a drumului de catre pietoni, fiind inregistrate 23 de accidente, viteza nelegala sau neadaptata la conditiile de drum, 14 accidente, si conducerea autovehiculelor sub influenta alcoolului, 11 accidente.
In acelasi interval de timp, au fost dispuse peste 41.000 de sanctiuni contraventionale la regimul circulatiei pe drumurile publice, cele mai multe dintre acestea, peste 11.000, vizand nerespectarea regimului legal de viteza.
Numarul acestor sanctiuni, pentru viteza, a crescut cu peste 2.000 fata de primele noua luni ale lui 2010.
Nici pietonii, biciclistii, carutasii, conducatorii de mopede si motociclete nu au scapat de sanctiuni, fiind aplicate nu mai putin de 4.464 de amenzi.
Mihai Tabuleac nu se lasa. Va repune pe ordinea de zi proiectul privind comasarea spitalelor

Desi primele doua incercari au fost sortite esecului, seful Consiliului Judetean spera ca cei care s-au opua pana acum comasarii au revenit la ganduri mai bune.
"Aceasta rezolvare intervine cu multa greutate din cauza reticentei la schimbare. Este o problema pe care suntem obligati sa o rezolvam. Aceasta obligatie o avem fata de cetatenii judetului care au nevoie de servicii de ocrotire a sanatatii mai bine finantate. Nu urmarim sa suparam pe nimeni, nu urmarim sa desfiintam pe nimeni, doar sa unim spitalele pe care le avem in raspundere pentru ca, potrivit legislatiei actuale, unindu-le putem beneficia de o finantare mai buna. Chiar daca proiectul pe care l-am sustinut deja de două ori a fost respins in Consiliul Judetean ma vad nevoit sa-l introduc din nou pentru ca, pana la finele anului, mai avem nevoie de timp ca să initiem o Hotarare de Guvern pentru putea fi elaborata astfel incat, daca in semestrul II al acestui an am inregistrat niste pagube raspunderea noastra, acest lucru sa nu se mai intample de la 1 ianuarie 2012. Am făcut toate eforturile pentru a aduce argumente si, daca pana acum nu întelegeau, lucurile se vor schimba, cu atat mai mult cu cat sunt semnale din partea sindicatelor ca se pregateste o actiune de tragere la raspundere in justitie pentru asta", a declarat Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean.
El a precizat ca in limita competentelor pe care le are va sprijini demersul sindicalistilor din sanatate.
23 octombrie 2010
Povestea unei eleve a Liceului de Arte a obtinut Premiul I la un concurs national!

Concursul naţional "Toleranţă şi convieţuire în spaţiul public" îşi propune promovarea valorilor democratice în rândul liceenilor, dezvoltarea spiritului civic şi valorizarea experienţelor pozitive de viaţă ale acestora.
Ediţia a VI-a a concursului s-a încheiat sâmbătă, 16 octombrie 2010, când la Centrul Raţiu pentru Democraţie din Turda au fost prezentate lucrările premiate şi au fost decernate premiile.
În acest an, la concurs au participat 234 de lucrări realizate, de 546 de elevi şi profesori, din 31 de judeţe ale ţării. Liceenii au fost încurajaţi să participe la proiect, realizând lucrări care să reflecte experienţe din viaţa personală sau a celor din jur. Lucrările trimise au luat forma unor texte, pagini web, montaje foto sau video, colaje, grafică, etc. Acestea au demonstrat o foarte bună înţelegere teoretică a valorilor democratice dar şi exersarea acestora de către autori prin activităţi de implicare în sprijinul "celuilalt" aflat, într-un fel sau altul, într-un punct excentric, nevralgic, în raport cu majoritatea
Premiul I, în valoare de 600 de euro, a fost acordat elevei Ioana Poleac de la Liceul de Artă "Ştefan Luchian" din Botoşani. Lucrarea prezintă povestea autoarei care, în urma unei drame familiale, provocată prin decesul verişorului ei, Robert, bolnav de leucemie, s-a implicat în activităţile direcţionate în sprijinul copiilor bolnavi de leucemie.
23 octombrie 2009
Inspectorul scolar Doru Wilhem a incetat din viata!
A mai disparut dintre noi un OM. Nascut la 15 septembrie 1950, Domnul Inspector de Istorie Doru Wilhem implinise de curand 59 de ani, o varsta la care ar fi trebuit sa se afle la apogeul puterii creatoare.

Directori au fost, directori vor sa fie inca!

Conform celor precizate de Claudiu Adascalitei, director revocat de la conducerea Directiei de Agricultura Botosani, aflat in prezent in perioada de preaviz, aproximativ 80 la suta dintre cei aflati in aceasta situatie, la Botosani, s-au adresat deja instantelor superioare.
"80% dintre directorii PSD au actionat deja in instanta, contestand decizia ministerului de revocare din functie. Mai intai s-au facut contestatii la minister, dupa care la Curtea de Apel Suceava, apoi la Bucuresti, la Inalta Curte de Casatie. Suntem siguri de anularea acestor ordonante, pentru ca sunt vreo 6-7 nereguli", spune Adascalitei, care adauga faptul ca ordonanta respectiva invoca in principal desfiintarea posturilor de director coordonator, lucru care, in viziunea directorul revocat din fruntea Directiei de Agricultura, este total ilegal si neconstitutional.
"Aceasta ordonanta a fost facuta, probabil, in tramvai, pentru ca trebuia sa se tina cont de minimul de decenta", a conchis Claudiu Adascalitei.
23 octombrie 2008
Contac: Il stiu pe Catalin Flutur baiat inteligent, nu cred ca, daca spune, chiar si gandeste asa!

"Cunosc situatia ca municipiul Botosani nu a primit bani, dar eu nu am cunostinta sa fi solicitat bani. Noi avem zeci de proiecte la Guvern. Nu am stiut, fiindca dumnealui nu discuta decat cu domnul presedinte, Mihai Tabuleac", a spus Contac.
Cu privire la atacurile la adresa familiei sale, Contac il provoaca pe Catalin Flutur:
"Il intreb pe Catalin Flutur daca il cunoaste pe Vrajitoru de la Conrec? Il rog pe domnul Catalin Flutur sa-mi raspunda si el mie", a mai adaugat Constantin Contac.
In privinta primariilor cu sefi pedelisti, social-democratul recunoaste ca el le-a pus pe lista.
"Ce-ar fi vrut? Unde e suma cea mai mare, s-o ia nu stiu care? Hai sa fim seriosi. Adica, cel care se duce la padure, ar vrea sa umple in primul rand ograda vecinului? Nu e normal s-o umple intai pe a lui? Eu il stiu pe Catalin Flutur ca e un baiat inteligent. Nu cred ca, daca spune, chiar si gandeste asa", a punctat Constantin Contac.
Flutur ii raspunde lui Contac: Vrajitoru face drumuri in Botosani din 1970!

Vicepresedintele Consiliului Judetean ii solicita lui Catalin Flutur sa explice de cand il cunoaste pe omul de afaceri, invocand si relatii de rudenie intre cei doi. In replica, primarul municipiului Botosani spune ca il stie pe Mihai Vrajitoru inca dinainte de a fi primar si inainte de se inrudi cu acesta.
"Mihai Vrajitoru face drumuri in Botosani din 1970. Toti primarii Botosanilor, pana la mine, au lucrat cu firma Conrec, condusa de Vrajitoru, tocmai pentru ca are cele mai mici preturi si executa lucrari de calitate. Si firma lui Contac s-a inscris la licitatii si a castigat, iar pe lucrari de reparatii a castigat firma lui Mihai Vrajitoru", a declarat Catalin Flutur.
Constantin Contac declara ca il provoaca pe Flutur sa spuna de cand il cunoaste pe Mihai Vrajitoru, ca raspuns la atacurile pe care primarul de Botosani le-ar fi lansat la adresa familiei sale.
Termopane, termopane!

Contractul ar fi fost incheiat intre firma Delta Gas Instal SRL, al carui administrator este Robert Bordas, si fostul primar al comunei, Corneliu Tuduruta.
Totul a iesit la iveala dupa un control al Curtii de Conturi la primaria din Vaculesti. Contractul pentru termopanarea scolii din Vaculesti ar fi fost incheiat in anul 2007, banii fiind deja livrati in contul societatii care ar fi trebuit sa execute lucrarile.
Iulian Vlas, primar Vaculesti: In 2007, fostul primar a contractat o lucrare pentru schimbarea stolariei la Scoala Vaculesti, corpul B, o lucrare in valoare de 1 miliard, un miliard si 100 de milioane, care nu a mai fost efectuata. Banii au fost virati in contul societatii, dar ei nu au mai venit. Nu au mai venit sa faca lucrarea.
Corneliu Tuduruta, fost primar al comunei Vaculesti: Noi in anul 200 7 am primit o suma de bani pentru utilitati, scolile din comuna. Sigur ca s-a dat prin SEAP, s-au respectat toate procedurile de licitatie si constructorul care a castigat licitatia la corpul B nu a terminat in totalitate lucrarea.
In schimb, nu s-a facut nici receptia. Constructorii au recunoscut, s-a lasat un proces verbal, ca intr-un termen de 15 zile sigur vor executa lucrarea. Doar ca data limita pana la care trebuiau sa se finalizeze lucrarile a cam trecut de mult.
In plus, procesul verbal este semnat doar de Robert Bordas, semnatura actualului primar, Iulian Vlas, lipsind.
Actualul primar are de gand sa recupereze banii comunitatii cu orice pret.
Familia Bordas a mai fost implicata acum trei luni intr-un scandal in urma caruia directorul directiei economice al Consiliului Judetean s-a ales cu un dosar penal.
Maria Bordas ar fi intervenit pe langa directorul Sanatoriului Guranda pentru a imprumuta 30 de saltele de pat care au fost folosite la firma fiului acesteia si nu le-a mai inapoiat.