18 grupari infractionale destramate de politistii botosaneni, in 2011!

In anul 2011, politistii botosaneni au destructurat un numar de 18 grupari infractionale, care actionau pe linia proxenetismului si a prostitutiei, a violentei si furturi.

Cele mai multe grupari destructurate au fost cele care se ocupau cu furturile. Comisarul sef Viorel Serbanoiu, inspectorul sef al Inspectoratului Judetean de Politie Botosani, sustine ca gruparile infractionale nu constitutie un fenomen la nivelul judetului Botosani.

“Am avut 18 grupari destramate, din care 13 prin trimitere in judecata, au fost pe domeniile violenta, prostitutie proxenetism sau furturi, multe din ele cu furturi. In aceste cazuri 7 persoane au fost arestate, 4 avand mandatul in lipsa, fiind in urmarire internationala", a declarat comisarul sef Viorel Serbanoiu.

Potrivit bilantului IPJ, in anul 2011, la nivelul judetului Botosani infractiunile de furt au inregistrat un trend ascendent, de la 2.076 in 2010 la 2.259 in 2011. Cele mai multe, respectiv 372, au fost furturi din locuinte, 70 furturi din buzunare si 155 furturi de pasari. In schimb, au scazut furturile din societati comerciale, de la 312 in 2010 la 243 in 2011, cele de autovehicule, cu 66% au scazut si cele de animale, care au inregistrat o scadere de 30%.

“Furturile inregistreaza un trend ascendent, in general furturile din locuinte. Marea majoritate a acestor furturi sunt de subzistenta, nu au un mod de operarea deosebit, nu sunt la comanda", a mentionat inspectorul sef al IPJ Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Furtună puternică și ploi în Botoșani: Stâlpi de telefonie și copaci la pământ, fire electrice rupte de vânt! (Foto, Video)

astăzi, 23:01

În localitatea Pomârla, drumul spre Vama Racovăț era blocat parțial de un stâlp de telefonie. Au acționat pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi, cu accesorii specifice, da...

Prefectul Dan Nechifor și șeful ISU Botoșani, verificări la serviciile de permanență din județ! (Foto)

astăzi, 21:58

Prefectul județului, Dan Nechifor, a verificat, în această seară, modul în care au fost puse în aplicare măsurile preventive și de intervenție la nivelul unităților administr...

Polițiștii din Botoșani au năvălit în Centrul Vechi, ce constatări au făcut! (foto)

astăzi, 19:19

În noaptea de 28 spre 29 septembrie, între orele 18.00-02.00, a fost desfășurată o razie, cu efective mărite, pe raza orașului municipiului Botoșani și a comunelor arondate Secțiil...