1500 de tone de fier vechi vor fi scoase la licitatie in urma demolarilor de la CET!

1500 de tone de fier vechi vor fi scoase la licitatie in urma demolarilor de la CET!
În această lună au început lucrările de demolare a echipamentelor ce vor fi înlocuite prin proiectul de modernizare a CET-ului. Angajații firmei Aquaterm au început demontarea instalațiilor de mari dimensiuni, astfel încât în patru luni, ajutați de specialiștii firmei Victor Construct, să elibereze suprafața de teren pe care vor fi ridicate noile echipamente. Proiectul are o valoare de peste 45 de milioane de euro, cea mai mare parte provenind din fonduri europene.

Stocurile de fier vechi, ce au început deja să se creeze, vor fi vândute prin Bursa Română de Mărfuri, specialiștii aproximând 1500 de tone de fier ce va fi scos la licitație. Valoarea va fi de circa 1,2 milioane de lei, banii urmând să fie folosiți la cofinanțarea proiectelor de dezvoltare.

Așa cum s-a anunțat, începerea lucrărilor a determinat angajarea a 70 de botoșăneni, iar veștile bune pentru piața forței de muncă vor continua odată cu derularea următoarelor etape ale proiectului "Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Botoşani pentru perioada 2009 -2028 în scopul conformării la legislaţia de mediu şi creşterii eficienţei energetice".

În ceea ce privește modernizarea rețelelor de transport și distribuție a agentului termic, procedura de licitare a stabilit ca firme câștigătoare Elsaco, Electroalfa Internațional și Aquaterm, toate din Botoșani, alături de firma timișoreană, SC Confort SA.

"Firmele locale care s-au angajat să modernizeze rețelele au anunțat că, pentru cei trei ani de derulare a proiectului, vor face minim 50 de angajări. Proiectele europene atrase la Botoșani își demonstrează astfel utilitatea și pe piața forței de muncă, lucru mai mult decât îmbucurător în această perioadă. Peste 140 de angajări se vor face, iată, doar pentru reabilitarea sistemului de termoficare", a declarat Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani.

Demolările demarate în această lună nu vor afecta furnizarea agentului termic de către Modern Calor, cazanele ce sunt acum demontate fiind scoase din uz încă din 2000. În cadrul lucrărilor de construcție ce vor urma, vor fi instalate două cazane de apă fierbinte și alte două instalații de cogenerare de înaltă eficiență, ce vor permite atât producerea energiei termice cât și a celei electrice, cu randamente foarte ridicate. Având dotări de nivel european, noul CET va oferi tuturor botoșănenilor o soluție de încălzire avantajoasă, pe care o vor avea la dispoziție inclusiv utilizatorii centralelor proprii. 

 

MODERN CALOR BOTOSANI

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
169

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
137

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
1106

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...