1,5 miliarde de lei, buget record pentru Programul Rabla

1,5 miliarde de lei, buget record pentru Programul Rabla

A mai rămas doar o zi până la startul Programului Rabla. Pentru anul acesta, bugetul aprobat este unul record, de aproape 1,5 miliarde de lei, iar alte 240 de milioane de lei sunt alocaţi programului Rabla local, care începe pe 21 aprilie.

Tot ce trebuie să ştie cei care vor să îşi cumpere un autoturism nou sau să primească 3.000 lei la casarea unei maşini vechi, dar fără să fie obligaţi să-şi ia alta.

Prima etapă a programelor Rabla clasic şi Rabla + se desfăşoară între 24 martie şi 30 iunie, iar fondurile alocate s-ar putea epuiza rapid, poate chiar în primele ore, aşa cum s-a întâmplat la ediţiile precedente. Pentru Rabla clasic, bugetul total din acest an este de 560 de milioane de lei, cu un bonus care poate depăşi 10.000 lei dacă se casează două maşini vechi, deci fondurile ar ajunge cel puţin pentru 56.000 de prime de casare.

La Rabla +, programul pentru maşini electrice sau plug-in, bugetul este de 780 de milioane de lei, iar bonusul de casare este unul foarte atractiv, printre cele mai mari din Uniunea Europeană, peste 50.000 lei. Implicit s-ar putea ajunge la peste 14.000 de prime, dacă facem un calcul strict pentru maşini 100% electrice. La ediţia de anul acesta sunt şi două modificări. La Rabla clasic prima de casare creşte de la 6.000 lei la 7.000 lei, iar la Rabla + se introduce un prag de 75.000 euro pentru valoarea maşinii electrice.

„Deschidem pe data de 24 martie programul pentru Rabla clasic şi Rabla +. Cele două programe beneficiază de un buget majorat. Total bugetului este de 1,5 miliarde anul acesta pentru cele două programe”, a afirmat Tánczos Barna, ministrul Mediului, citat de Rador.

Din 21 aprilie începe şi programul Rabla local, derulat cu autorităţile locale, prin care proprietarul unei maşini vechi primeşte 3.000 lei la casare, dar fără a fi obligaţi să folosească banii la achiziţia unui autoturism nou. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

astăzi, 20:34
411

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

astăzi, 19:51
111

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

astăzi, 19:15
71

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...