Salariile bugetarilor, majorate din aprilie cu indicele inflatiei

 Salariile bugetarilor, majorate din aprilie cu indicele inflatiei
Ministerul Muncii solicita Finantelor ca majorarea salariilor bugetarilor sa tina cont doar de cresterea prognozata a preturilor de consum.

Oficialii ministerului considera ca masura trebuie aplicata diferentiat, vizand, in special, zona salariilor mici mici, incepand cu luna aprilie 2009, informeaza NewsIn.

Reprezentantii ministerului Muncii isi propun sa reintroduca practica raportarii salariilor la cosul minim de consum prin reactualizarea trimestriala a "cosului minim" si publicarea acestuia in Monitorul Oficial.

Calcularea acestuia ar urma sa fie facuta de specialisti din Institutul National de Statistica (INS) si din Comisia Nationala de Prognoza (CNP).

Cea de-a doua etapa a cresterilor salariale, din sectorul bugetar, ar putea avea loc abia din luna octombrie, in functie de cum sunt resimtite efectele crizei economice in Romania, insa aceasta "va fi asigurata" numai in functie de productivitatea muncii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Spectacol extraordinar de balet în premieră pe scena botoșăneană

astăzi, 14:03
44

Pe 2 mai 2023, la Casa de Cultură a Sindicatelor, din municipiul Botoșani, va avea lor un spectacol extraordinar de balet în premieră, în două tablouri. Muzica va fi asigurată de Geor...

Cinci incendii izbucnite din cauza coșurilor de fum, produse în mai puțin de o oră

astăzi, 13:19
101

Casele a cinci familii din localitățile Chițoveni, Dorohoi, Ștefănești și Havârna au fost în pericol, în această dimineață, din cauza unor incendii care au izbucnit î...

Bărbat reținut pentru 24 de ore, după ce a furat o mașină și a condus beat, fără permis

astăzi, 13:14
90

La data de 27 martie 2023, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au fost sesizați prin apel 112, de un bărbat aflat pe raza comunei Unțeni, despre faptul că i-a...