Programul "Casa Verde" pentru panouri solare, oprit definitiv. Fondurile intra in impaduriri

 Programul "Casa Verde" pentru panouri solare, oprit definitiv. Fondurile intra in impaduriri
Programul Casa Verde demarat de Guvernul Tariceanu a fost oprit de actualul ministru al Mediului, Nicolae Nemirschi. El a anuntat astazi, ca o parte din banii care ar fi fost folositi la subventionarea panourilor solare vor fi directionati spre impaduriri in zonele supuse desertificarii.

Am incercat sa echilibrez zona Fondului de Mediu. Am oprit programul Casa Verde, care era destinat mai mult vilelor de vacanta din Valea Prahovei. Am alocat o parte dintre acesti bani spre impaduriri. Trebuie sa ne pregatim pentru ce va urma peste 10 ani, a anuntat Nemirschi.

El a citat un raport european, realizat de specialisti de la 13 institute de cercetare, conform caruia mai multe judete ale Romaniei urmeaza sa devina aride in 20 de ani.

Este vorba despre o zona care merge de la vest la est, cuprinzand judete din Banat, Oltenia, sudul Munteniei si Dobrogea. In 20 de ani solurile de aici vor fi aride, iar productia cerealiera va reprezenta 60 la suta din ceea ce reprezinta astazi, a explicat Nemirschi.

Impaduririle urmeaza sa fie facute in aceasta zona, insa ministrul nu a putut oferi mai multe detalii despre acest program.

sursa: hotnews

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inconștiență: Alcolemie record la un care botoșănean și-a luat soția de la spital

astăzi, 21:30
38

Trei maşini de poliţie au oprit în trafic un şofer botoşănean cu alcoolemie record. Incidentul a avut loc sâmbătă la amiază, când bărbatul de 44 de ani, a ieşit din curtea ...

VERSURI DIN STRADĂ: La teiul lui Eminescu. De Emilia-Paula Zagavei

astăzi, 21:00
27

O zi călduroasă și astăzi, dar se apropie răcoarea serii, așa că vă invităm să parcurgeți o nouă poezie ajunsă pe adresa de mail a redacției. Vă dorim lectură plăcută.***LA T...

(A) Comunicat presă: „Botoșani Shopping Center extinde parcarea centrului comercial la 620 de locuri de parcare”

astăzi, 18:52
381

Noi ne știm de 10 ani.Noi suntem Botoșani Shopping Center.Am livrat cel mai mare proiect comercial din municipiul Botoșani împreună cu partenerii noștri.Credem în dezvolta...