Ministrul Sanatatii vrea sa reduca numarul orelor de garda

 Ministrul Sanatatii vrea sa reduca numarul orelor de garda
Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, doreste sa reduca numarul de ore de garda ale medicilor la 12, pentru a evita obosirea acestora.

"Este normal ca dupa o perioada de garda atat de lunga sa intervina oboseala, mai ales ca turele se repeta uneori si la doua-trei zile, de aceea, voi propunere reducerea lor", a declarat Balzac, pentru Realitatea Tv.

Totodata, ministrul doreste ca spitalele din orasele mici, unde nu sunt medici specialisti suficienti sa fie transformate in centre de diagnostic si sa se investeasca in ambulante, care sa transporte pacientii catre spitalele mari.

Bazac a anuntat si ca, marti, va avea o intalnire cu directorii marilor spitale pentru a discuta despre necesitatile si solutiile pentru imbunatatirea sistemului sanitar.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
903

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
278

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
238

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...