A început marea vaccinare

 A început marea vaccinare

 

Mihaela Anghel, prima persoană din România vaccinată anti-covid: “Trebuie să vă vaccinați! Simt că este începutul sfârșitului acestei pandemii. Trebuie să vă vaccinați! Simt că este începutul sfârșitului acestei pandemii”.

Prima persoană din România care s-a vaccinat anti-coronavirus este Mihaela Anghel, o asistentă medicală în vârstă de 26 de ani, de la Institutul Matei Balș, din Capitală, cea care a avut grijă de primul român confirmat cu Sars-Cov-2.

"A fost cea mai mare emotie, am fost privilegiata ca am fost prima persoana aleasa sa fie vaccinata din aceasta tara. Eu am primit primul pacient. Nici nu stiam cu ce ne confruntam, ne asteptam la ce e mai rau dar usor, usor, ne-am obisnuit si incercam sa trecem peste. Suntem si noi afectati odata cu pierderea pacientilor. Nu s-a intamplat niciodata sa avem un raport atat de mare de decese", a spus asistenta Mihaela Anghel, prima persoana din Romania care a primit vaccinul anti-covid.

Intrebata cum a reactionat in momentul in care a aflat ca va fi prima persoana din Romania care va fi vaccinata, asistenta Mihaela Anghel a declarat: "Nu am stiut cum sa reactionez, am spus pur si simplu da si am ajuns aici, nu m-am intrebat de ce sunt eu prima persoana vaccinata. Nu a durut absolut deloc."

Totodata, asistenta a venit si cu un mesaj pentru persoanele care refuza vaccinarea: "Le transmit sa deschida bine ochii, sa vina sa se vaccineze, sa scapam de greutatea asta care ne apasa pe toti. Simt ca este inceputul sfarsitului acestei pandemii. M-am gandit ca, in scurt timp, o sa reusim sa scapam de aceasta problemă care este si ca o sa fim din nou fericiti."

Intrebata daca s-a gandit mult inainte de a lua decizia de a se vaccina, Mihaela Anghel a spus: "Nu am stat deloc pe ganduri, cand am auzit ca vine vaccinul, m-am gandit ca o sa ma vaccinez. Cel mai greu a fost la inceput, ca nu am putut sta langa familie, cel mai greu este sa lucram in aceste conditii, echipati asa, sa nu ne recunoasca pacientii. Ne recunosc numai dupa ochi sau dupa ochelari."

"Toti stam ore in sir imbracati in acel echipament, vara a fost groaznic, 5-6 ore fara apa si fara aer, in transpiratie. Ieseam, beam o gura de apa, ne linisteam 5 min si intram din nou", a mai spus aceasta.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
271

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
462

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
140

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...