VERSURI DIN STRADĂ: Povară

VERSURI DIN STRADĂ: Povară

Cum am terminat cu Ziua Națională a Culturii, unde am văzut că a fost decernat Premiului Național de Poezie „Mihai Eminescu”, atât la categoria „Opus Primum”, cât și la categoria „Opera Omnia”, vă propun în această seară să ne întoarcem la rubricuța noastră. Ei cu ale lor, iar noi cu ale noastre. Publicăm astăzi o altă poezie venită pe adresa de e-mail a redacției. Aceasta a fost trimisă de Emilia-Paula Zagavei. Vă dorim lectură plăcută.

 

POVARĂ

de Emilia-Paula Zagavei

Împovărând penița ce tresare

Pe coala vieții tainic tremurând,

Dau gândului nesăbuit culoare

Trimițând viitorului legământ.

 

Tristeți trecute, tainice iluzii

Îmi flutură pe geana unui dor,

Culeg amarul colorând concluzii,

Devin din deținut, ambasador.

 

Catrenul trist îl prăvălesc în vis,

Dureri uitării dau cu împrumut,

Semnez tacit al vieții compromis

Înmormântând durerea sub sărut.

 

Vă reamintim că Știri.Botoșani.Ro așteaptă creațiile voastre, în versuri, pe adresa stiribotosani2000@gmail.com, în fiecare zi a săptămânii. Nu trebuie să fiți poeți consacrați, ci să vă placă poezia, căreia noi i-am dedicat o rubrică numită VERSURI DIN STRADĂ.

Și nu uitați: Trăim în Botoșani, oameni buni. Aceasta este capitala poeziei din România, iar acest lucru nu ni-l poate lua nimeni! (Redactor șef, Tudor Carare)

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cătălin Flutur a anunțat în această seară proiectul de buget al municipiului Botoșani. Acesta va intra în discuția Consiliului Local peste două zile, dar sunt șanse mici ca PSD să îl lase în această formă!

astăzi, 20:46
92

Cu două zile înainte de ședința Consiliului Local de la Botoșani, un consiliu dominat brutal de ani de zile de PSD, primarul municipiului, Cătălin Flutur, a anunțat în această sear...

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Marcel Vela: MAI nu are capacitatea de a acoperi cu personal, jandarmi și polițiști, paza școlilor din România!

astăzi, 20:11
85

“Pe fondul creșterii violenței și a consumului de droguri, MAI nu are capacitatea de a acoperi cu personal, jandarmi și polițiști, să asigure paza tuturor școlilor din România&rdqu...

Așa ceva… Pompierii au găsit două fețe de pernă pline cu pitoni regali!

astăzi, 19:49
545

Când ne gândim la pompieri ne gândim la faptul că sunt dispuși să-și dea viața pentru a stinge flăcările, însă nimeni nu se aștepta ca în două fețe de perne di...