EDUARD PINTILEI - Mai multe premii decat anii de viata!

EDUARD PINTILEI - Mai multe premii decat anii de viata!

EDUARD DANUT PINTILEI

Atat de mic si de delicat, incat ai spune ca e facut din sunete adunate atent de un magistru al cantecelor.

Eduard-Danut Pintilei are 7 ani. Multi? Putini? Nici el nu mai stie. Parca s-a nascut doar pentru a-si numara viata in premii si spectacole, in festivaluri in care a stralucit si a fermecat, dar si in ore, zile, ani de pregatire si de munca asidua. Pentru ca, orice s-ar crede, muzica presupune in primul rand munca si iar munca.

L-am ales pe Dutu drept simbol al copilariei pentru ca, in 2009, a ramas singurul artist care va reprezenta Botosaniul la Mamaia Copiilor. Singurul copil, el, Dutu din Dorohoi, care a reusit sa treaca de furcile caudine ale juriilor zonale si nationale pentru a avea dreptul sa urce pe cea mai mare scena a tarii.

Eduard Pintilei studiaza la Clubul Copiilor si Elevilor Dorohoi, sub indrumarea instructorului Paul-Ciprian Mihai, acesta fiind si cel care l-a descoperit acum 3 ani.

Dutu este si membru al Grupului vocal JUNIOR, de la Clubul Copiilor Dorohoi, impreuna cu care a inregistrat CD-ul Cantecele copilariei, la Casa de productie Spiros Galati.

Eduard Pintilei a devenit cunoscut publicului din Romania atunci cand, la 5 ani, a participat la emisiunea Vreau sa fiu vedeta, difuzata la Antena 1.

A impresionat si atunci prin forta, dar si, mai ales, prin capacitatea artistica de care a dat dovada dorohoianul.

Au urmat premiile, si nu putine! Are premii nationale mai multe decat anii de viata.

In 2008, la 6 ani, a castigat Locul I la Festivalul National Ursuletul de Aur - Baia Mare, Locul I la Festivalul International de Muzica Usoara pentru Copii Prichindel desfasurat la Nurenberg, in Germania, Locul I la Festivalul International de Muzica Usoara pentru Copii Delfinul de Aur - Navodari, dar si Mentiune la Festivalul National Fulg de Nea - Brasov si Premiul Special la Festivalul National Ghiocelul de Argint - Birlad.

In acest an a obtinut Mentiune la Festivalul National Martisor Dorohoian - Dorohoi si Mentiune la Festivalul National Ghiocelul de Argint - Birlad, insa, de departe, cea mai frumoasa reusita este calificarea in finala Festivalului National Mamaia Copiilor.

LA MULTI, DUTU! LA MULTI ANI, COPILARIE! Stiri Botosani iti ureaza sanatate si putere de a duce mai departe un destin care se anunta a fi stralucit si datator de fericire celor din jurul tau!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șoferi de microbuz amendați drastic, polițiștii au dat jos zeci de pasageri!

astăzi, 11:25
18

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul planului de activitate BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu ...

Veste bună pentru bunica Elena, femeia singură și imobilizată la pat. ”Mulțumim tuturor celor ce ați ajutat concret!”

astăzi, 10:50
95

O asociație din Botoșani s-a oferit chiar să o preia pe bunica Elena în centrul destinat oamenilor fără adăpost.Astfel, potrivit celor transmise de preoteasa Anamaria Macuc, cea care a...

O femeie de 97 de ani a ieșit singură din casa cuprinsă de flăcări! (Foto)

astăzi, 10:14
188

O femeie în vârstă de 97 de ani, din localitatea Pădureni, a rămas fără casă în urma unui incendiu generat, cel mai probabil, de jarul căzut din sobă pe materiale combustibil...