Vespazian Colban s-a reîntors acasă: "Visul meu a devenit realitate!"

Vespazian Colban s-a reîntors acasă: "Visul meu a devenit realitate!"

Fostul idol de pe "Municipal", Vespazian Colban s-a reîntors acasă. "Colbinho", unul dintre cei mai iubiți jucători ai echipei, a semnat un contract valabil pe doi ani și jumătate cu FC 2 Botoșani și va fi antrenorul principal al formației satelit a echipei, care evolueză în seria I a Ligii a III-a, înlocuindu-l în funcție pe Daniel Stoica. "Colbinho" îl va avea secund pe Cătălin Chirilă în timp ce antrenor cu portarii va fi Vasile Prisacă și Adrian Levițchi preparator fizic.

-"Colbi", felicitări, ai revenit la FC Botoșani. Cum e?

Vespazian Colban: Da, mulțumesc mult pentru felicitări. Am revenit la clubul care mi-a fost în suflet tot timpul. Le-am spus și băieților când domnul președinte m-a prezentat că sunt bucuros și mândru de ceea ce am realizat ca fotbalist aici la FC Botoșani și că sper să fiu la același nivel, sau de ce nu, chiar și mai sus ca și antrenor. Mă bucur că mi-am revăzut și prietenul meu cel mai drag, fratele meu (n.r. Alin Bejan), cu care sper să am o relație la fel de bună ca și atunci când eram coechipieri. Acum relația noastră va fi alta. El este la prima echipă, eu la a doua. Dacă în trecut mă ajuta să obțină în stilul lui caracteristic foarte ușor faulturi pentru loviturile libere din care deranjam „păianjenul” și îi făceam fericiți pe fanii echipei, acum sper să mă ajute în acceastă nouă provocare, nouă postură de antrenor principal la echipa a doua.

-Că tot l-ai adus în discuție pe Alin Bejan. Glumind puțin, se spune că rolul unui secund este să sape scaunul principalului. Să ne așteptăm să te vedem mai repede lângă el la prima echipă?

-Nu, nici pe departe acest gând. Ei sunt cu bucătăria lor, eu cu treaba mea la echipa a doua. Tot ce îmi doresc este să fie o colaborare bună de ambele părți pentru că avem același interes să creștem jucători și să asigurăm viiitorul FC Botoșani. Eu sunt sigur că el mă va ajuta iar eu o să îmi fac treaba cât mai bine la echipa a doua.

-Totuși cred că te gândești ca în viitor să fii principal la prima echipă!

-Acum tot ce îmi doresc este să răsplătesc încrederea care mi s-a acordat. Eu trebuie să fac în așa fel încât să nu dezamăgesc pentru că știu și sunt conștient că așteptările de la mine sunt foarte mari.

-Care sunt obiectivele tale imediate?

-E clar că noua mea postură deși este tot de antrenor principal, funcție pe care am avut-o și la echipele pe care le-am preăgtit în trecut diferă. Până acum la echipele pe care le-am pregătit primau rezultatele. Ori aici, la echipa a doua sunt alte principii, noi trebuie să propunem și să scoatem jucători, să creștem jucători, să-i pregătim pentru a face pasul la prima echipă. Se pune mult accentul pe jucători tineri. Dacă până acum am avut ca obiective promovarea sau salvarea de la retrogradare, acum sunt și eu într-o postură nouă de a forma, de a creea, de a ajuta copii să facă pasul spre prima echipă. Asta fără doar și poate, cu o bună colaborare, cu un dialog permanent cu staff-ul primei echipe. Bine asta nu înseamnă că nu mă vor interesa rezultatele. Chiar dacă nu mi se cer rezultate pentru mine vor conta mult și rezultatele. Eu sunt de părere că un fotbalist crește și în baza rezultatului. Dacă crește doar cu înfrângeri, nu va prinde niciodată acel curaj de a fi un jucător bun. Îl înveți cu înfrângerile, nu e în regulă. Ori victoriile îți aduc acel curaj, acea încredere în tine și poți progresa mult mai repede.

Continuarea pe fcbotosani.ro...

 

Spune-ne opinia ta

Articole similare

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mulțime de autorități convocată la Prefectură, într-o campanie anti-trafic de persoane. Vine și un subsecretar de stat

Miercuri, 21 August 2019
128

Campania „Informare acasă! Siguranţă în lume”, ajunge din nou la Botoşani. Joi, 22 august 2019, începând cu ora 14:00, în sala „Iorga” din cadr...

Rentierii agricoli pot face demersuri pentru obținerea vizei pe 2018, până pe 2 septembrie

Miercuri, 21 August 2019
64

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Botoșani informează că pentru obţinerea vizei aferente anului 2018, rentierii agricoli se mai pot prezenta până la data de 2 ...

ACUM: Un elicopter SMURD preia o femeie care a suferit un infarct

Miercuri, 21 August 2019
939

Un elicopter SMURD se pregătește să aterizeze la unitatea militară de pe Petru Rareș, pentru a prelua o femeie de 46 de ani.Pacienta a suferit, miercuri, un infarct, urmând a fi transpo...