Replică dură pentru fostul portar al FC Botoșani care a spus că România e săracă, iar Botoșaniul urât. Hidajet Hankic: M-a enervat teribil!

Replică dură pentru fostul portar al FC Botoșani care a spus că România e săracă, iar Botoșaniul urât. Hidajet Hankic: M-a enervat teribil!

Portarul austriac Martin Fraisl (27 de ani) a oferit un interviu presei din țara natală, în care a vorbit despre perioada petrecută la FC Botoșani, caracterizând în termeni destul de duri orașul și țara noastră.

Fraisl a primit o replică chiar de la conaționalul său, Hidajet Hankic, care apără și el la FC Botoșani. Acesta îl contrazice pe portarul transferat în Germania, la SV Sandhausen, oferind o descriere total diferită orașului și României.

Deși nu a fost mereu prima opțiune pentru postul de portar la FC Botoșani, Hankic spune că se simte excelent în România, unde și-ar dori să se stabilească.

"Am văzut interviul şi m-am enervat teribil. Nu pot înţelege asta pentru că din punctul meu de vedere sunt nişte nonsensuri. Cred că trebuia să dea dovadă de mai multă atenţie când vorbeşte despre ţara şi oraşul care l-au ajutat să facă un important pas în cariera lui, acela de a se transfera în 2.Bundesliga. Nu ştiu ce s-a întâmplat, dar pot spune că ar trebui să fie mândru că a jucat pentru FC Botoşani în prima ligă din România.

Eu trăiesc la Botoşani împreună cu familia mea, soţia şi fetiţa noastră, şi vă spun cu mâna pe inimă că mă simt foarte bine aici. Pot să-mi imaginez că aş trăi următorii 10 ani în România şi copiii mei să meargă la şcoală aici. Am trăit înainte în Innsbruck, dar soţia mea mi-a spus că niciodată nu s-a simţit atât de bine ca aici, unde avem o atmosferă foarte caldă, familială.

Avem o mulţime de prieteni aici şi ne simţim ca acasă. Aş vrea ca prin reacţia mea să deschid ochii şi altor oameni despre cât de frumoasă este România în realitate. Sunt mândru că am luat decizia de a veni şi juca pentru Botoşani", a declarat Hankic, pentru GSP.ro.

După ce a plecat de la FC Botoșani, Fraisl declarase că a rămas cu amintiri triste din perioada de un an, 2018-2019, pe care a petrecut-o în România. Portarul a caracterizat anul din țara noastră ca fiind unul de carantină, el fiind mai mult rezervă, în special în prima parte a sezonului.

"Am stat un an ca și cum aș fi fost în carantină. Stăteam la hotel și doar jucam fotbal. Orașul era urât! Dar pe de altă parte mi-am dat seama de cât de bine ne e în Austria sau Germania", a spus Fraisl, pentru laola1.at.

Fraisl nu s-a sfiit să spună despre România că este o țară săracă în care starea de spirit a locuitorilor nu este deloc una bună.

"Am venit într-o țară săracă, în care un profesor câștigă 250 de euro pe lună. Prețurile din magazine nu sunt mult mai mici ca în Austria. Am întâlnit o grămadă de oameni nemulțumiți. Starea de spirit a lor nu e una bună. Asta m-a ajutat să fiu recunoscător pentru ce am", a mai spus Fraisl.

Sursa: Digisport.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un restaurant din Botoșani funcționează cu sigiliul poliției pe bancul de lucru. O tânără a murit electrocutată la muncă

astăzi, 15:31
53

Un restaurant din Dorohoi, județul Botoșani, funcționează cu sigiliul poliției pe bancul de lucru, de un an de zile. Și asta după ce un angajat al restaurantului, o tânără de 26 de ani,...

INHGA: Cod portocaliu de viituri pe râul Prut până marţi la miezul nopţii

astăzi, 15:10
68

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, luni, o avertizare Cod portocaliu de viituri pe râul Prut, precum şi un Cod galben de inundaţii, ce vizează r&acir...

Femeie declarată dispărută, găsită de către jandarmi

astăzi, 15:05
116

O femeie în vârstă de 32 de ani, din municipiul Botoșani, cu afecțiuni medicale, plecată de câteva zile de la domiciliu fără știrea familiei, a fost depistată azi de jandarmi...